Life is a hot dog

Meidan naapurissa on keidas. Muthiaga Country Club. Perinteinen kolonialaisajan helmi ja hulvattomien hippojen paamaja - siis silloin viimevuosisadan alkupuoliskolla, jolloin Nairobiin keraantyi britti-ylimystoa nauttimaan siirtomaan avuista ja anneista. Viikkotolkulla metsastys-safareita, kutsuja ja tanssiaisia, vaaleanpunaisia gin'n'toniceja heti aamusta, helppoa elamaa, vaimonvaihtoa, huoletonta helmailua ihanassa ilmastossa, kaukana sotien runnomasta Euroopasta ja kurjista keleista. Muthaiga Club on globaali legenda, joka saa hymyn kaikkien paikan tuntevien huulille. 

Clubi on uskollisesti yllapitanyt kaikki pinttyneet tapansa - ehdottomasti avoinna vain jasenille, rahaa ei saa kasitella paikan paalla lainkaan, pukukoodi on tiukka, yleiset saannot viela tiukemmat, puhelimet ja paperit totaalisesti pannassa (ja kamerat:), tiukat ika-rajat tenaville, ei hattuja, ei farkkuja, solmiopakko sisatiloissa, kaupungin ainut baari vain miehille (!!!), ja sisaanastuessa livahtaa samantien satavuotta ajassa taaksepain. Mutta - vastineeksi saa kolme seudun parhasta ravintolaa, kaksi upeaa baaria, kirjasto, golf-kentta, suunnaton kuntosali, suomalainen sauna, uima-allas allasbaareineen, kossikentat, oopperaa, nayttelyita, gaalailtoja, ja ripauksen ambienssia joka tuo tuulahduksen meinneista hyvista ja hienoista ajoista. 
Vaikka paikalla on tiukat perinteet, joista moderni rentous on kaukana - niin uutuutta hohtava allas-alue on 'sallittua aluetta' perheille ja metelille. Varsinkin viikonloppuisin piha tayttyy tenavista ja hullunmyllysta, ihanista pitkista lounaista akaasien alla, ja lasten riemusta altaassa. Siella oltiin mekin menossa mukana tanaan. Vanhemmat reporankana auringonpaahdetta pakoillen ja lapset altaassa taukoamatta. Riemun kruunaa hodarit ja limpparit. Aikuisille Pimm's, kurkulla. Terveellista.


Sunnuntai-iltana koti taynna uupuneita ihmisia - lapset koko paivan juoksinnasta, me isommat ihan selvasta univajeesta:) Minna otti juuri taksin; aloitti matkan kotiin ja pakkaseen. Muuten iltarutiinit tavallisia, ajatus hyvasta leffasta houkuttaa. 


Comments

Popular Posts