Siskonsoppi


Hiukan ovat kirjaimet hakusessa, on pidetty sen verran monta päivää etäisyyttä tähän näppäimistöön. Nyt ollaan kotona, pesukone on raukka laulanut yhtä kyytiä koko viikonlopun ja ollaan pikku hiljaa valmiina vastaanottamaan se kotoinen, suloinen arki. Huomenna takaisin kouluun, takaisin töihin, takaisin ah-niin-rakkaisiin-rutiineihin. Meillä oli kyllä lomien loma, saatiin nauttia kaikesta kivasta isolla kauhalla - nyt tikkana ja tarkkana toimeen ja tuumaan. 

Meillä on myös huomenna tiedossa iloinen lisäbonus: meille tulee perheenlisäystä (apua, toivottavasti ei mene kenenkään sukulaisen iltasumpit väärään kurkkuun - meille tulee siis uusi isosisko:). Meidän bändin ihmis-pääluku nousee seitsemään uuden siskon myötä. Tämä suomalainen siskoilu on ollut meille tosi tärkeä juttu jo muutaman vuoden (lisää aiheesta vanhasta sepustuksesta täältä klik), ja vahdinvaihto on nyt sitten edessä.

Tuolla puutarhan kupeessa on siskon oma koti. Pieni suloinen kahden huoneen tilaihme, ruutuikkunoilla, lankkulattialla ja omalla kylppärillä tietysti. Niin ja terassilla myös. Nyt ollaan viikonloppuna puunattu paikka kuntoon oikein urakalla, uudet maalit seinillä, lattiat lakattuna, tyynyt tampattuna ja avot!

Näillä sävelillä on hyvä jatkaa uutta vuotta ja uusia tuulia. Ja seuraavaksi vuorossa sitten kommentit ja vastailu - well overdue, sorry!

Mukavaa viikonalkua kaikille!  

Comments

 1. Ihanan keväisen, kotoisen näköinen huone! Ainakaan tuosta seikasta ei jää viihtyminen kiinni. Onneksi löysitte perheenlisäystä!
  Onko sinulla uusi privaatti valokuvaajakin ;-D
  Tervetuloa vaan arki, niin meilläkin!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ... tervetuloa arki ja tervetuloa ensimmäinen viikonloppu! terkut x

   Delete
 2. Arki se koittaa meillekkin! Ylihuomenna kassit kainaloon ja Saksaan messuille. Sissus, miten sitä saa aivonsa turbovaihteelle kaiken tämän "kotoilun" jälkeen?
  Ihana budoaari pikkusiskolla! Mahtaa teidän bändiä jännittää ;)
  Hugs, Sanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Viitaten vanhempaan postaukseen : satavarmaan puhutaan pitkään Turkua Tintån terassilla kun muuttolinnut saapuu !

   Delete
 3. Ihan oma asunto uudelle pikku siskolle:)
  Hienoa,että haluat suomenkielen säilyvän lapsillasi.

  Nuorille on unohtumaton elämys viettää vuosi tuollaisessa uskomattomassa paikassa.

  Kiitos kommentistasi, oli kiva kuulla,että blogini oli ensimmäisiä tuttavuuksiasi blogspotissa.
  Pitkään minäkin lueskelin muiden ihania blogeja, kunnes noin kolme vuotta sitten rohkasin mieleni ja aloin kirjoittamaan omaa blogia. Hetkeekään en ole katunut. Tämän avulla pääsee tutustumaan muiden maiden ihmisiin ja heidän elintapoihinsa.

  Mukavaa arkeen paluuta sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Hanne, ja mukavaa viikonloppua sinnne suuntaan!

   Delete
 4. Näyttää tosi kodikkaalta!

  ReplyDelete
 5. Oi tuo pieni ihana asunto sopisi minullekin ja olisin siellä onnellinen! Varsinkin kun tuot ruusuja lempivärissäni!

  ReplyDelete
 6. Viihtyisä pikkutalo!
  Tosi mahtava juttu. että haluat lastesi puhuvan suomeakin. Ja juuri tuollaisen isosiskon avulla se varmaan parhaiten onnistuu. Onnea uudesta perheenjäsenestä!
  Blogissani höpisinkin jo lisäkertomuksesta lomaltanne. Olisi ihanaa kuulla ja nähdä lisää! Etelä-Afrikka on yksi niistä maista, johon haluan vielä uudelleen.
  Touhukasta tammikuun jatkoa teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Äidinkieli on ihan tavattoman tärkeää monessakin mielessä - ja suomalaisiahan nuo ihanat ipanat ovat, joten kyllä kielen pitää taipua;) Mukavaa viikonloppua!

   Delete
 7. Lomat ovat ihania, mutta arjen rutiineissa piilee jokin viehätys. Ison siskon huone kävisi minullekin, näyttää niin viihtyisältä. Äidinkieli on tärkeä ja vaikeasti säilytettävä asuessa ulkomailla, ihanaa, että saatte sinne siskon Suomesta sitä suomea sinne puhumaan.
  XX

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Päivi, ja oikein suloista viikonloppua Varsovaan! Ja muuten, kiitos sun edellisen postauksen muistutuksesta, kävin tänään dermatologilla vuositarkastuksessa.. näitä tropiikin kiroja ja kiusauksia. Vaaleansininen suomi-iho ja auringon paahde on kinkkinen yhdistelmä. Toivottavasti omat tuloksesi ovat pian saatavilla, hyvillä uutisilla totta kai. xxx

   Delete

Post a Comment

Popular Posts