Teillä melkein tietämättömillä


Ei ehkä ihan eksyksissä, mutta tallaamattomilla poluilla totta tosiaan. Oltiin otettu nöyrästi vastaan kutsu matkata masai-maille, tuntien ajomatkan päähän eteläisille alangoille. Joka tonni tavaraa tuli tarpeeseen, sillä karavaani oli loppujen lopuksi tupaten täynnä tuttuja ja tenavia - ja kaikki tosi täpinöissä päästessämme safarille keskelle sitä kaikkein aidointa. Oltiin siis paikallisen kylän vieraina, ja aika tarkka protolla kuuluu kuvioihin. Ensimmäisenä tavattiin kylän päälliköt ja vanhimmat, ja sitten porukalla haettiin meille seudun kaunein tontti leiriä varten. Apuvoimia oli tarjolla ja talkootouhulla saatiin meidän telttakylä pystyyn hujauksessa, mukaanlukien se kenttäkeittiö, puskahuussi ja jungleshower;) 

Muuten reissun agenda oli suhteellisen rentohakuinen, istuskeltiin tulilla ja tuijoteltiin savannia, ja syötiin luvattoman hyvin. Muksuilla oli omat tsydeeminsä, ja saivat pystyyn sekä kriketti- että rygbymatsit kylän junioreiden kanssa. Vastahaasteena meidän sällit saivat oppitunnin jousipyssy-nuoli-kombosta. Me isommat oltiin kaikenkaikkiaan aika laiskanpuoleisia, ja villiluontosaldo jäi lähinnä läheiseen aasilaumaan. Nähtiin me toki ne kirahvit ja gasellit horisontissa, mutta kerrankin ihan livenä eikä aina kameran linssin läpi:). Sunnuntaiaamuna lähdettiin sentään kulmakunnan kukkulalle juomaan sumpit auringonnousun aikaan, ja hengiteltiin huikeita maisemia. 

Koko touhu oli aika miesvoittoista meidän isäntien puolelta, mutta sain sovittua uuden visiitin ja diilin alkusyksyyn - ja sitten on tarkoituksena on tavata kylän naiset, jotka ovat kuuluja koruntekotaidoistaan. Saapa nähdä mitä suunnitelmia saadaankaan aikaiseksi;)

Tälläiset reissut on tuikitärkeitä; ei pelkästään hyperlaatuaikaa perheen kesken luonnon armoilla, mutta nämä on niitä korvaamattomia muistutuksia tämän maan satumaisesta kauneudesta ja ihmiskunnan kirjosta. Ja ymmärrystä, että se aidoin onni ja rikkaus on jotain aivan muuta kuin materiaa ja mammonaa. 

Linjat siis taas auki, sivilisaation paineet niskassa ja rutiinit rullaa - vaikka meidän kaikkien mieli vielä harhaileekin siellä savannien saduissa. 

Not all who wonder are lost.

Comments

 1. juurikin tällaisiin elämyksiin on hienoa palata vielä vanhanakin :)
  ja se että lapset saavat kosketuspintaa hyvin erilaisiin elämisen malleihin..ja siihen, että vähälläkin voi elää hyvää ja onnellista elämää..
  juuri näitä samoja elementtejä mekin halutaan antaa meidän lapsilaumalle näillä Thaimaan matkoilla..ei mitään itsestäänselvyyksiä vain Elämää isolla E:llä :)
  on teillä ollut mahtava reissu ja upeat sekä uljaat isännät ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri, ja näillä reissuilla tulee lapsille se ymmärrys miten samanlaisia me kaikki ollaan - vaikka niin tavattoman toisista maailmoista tullaankin. Paljon aikaa tälläkin safarilla meni jutteluun siitä, että miten me vanhemmat eletään tämänlaisia huippuhetkiä juuri lasten kautta. Eipä kaivattu pleikkaria tai iPadiä kun oli savanni ja vapaus. Elämää isolla E:llä, jota voi muuten harrastaa ihan missä maailman kolkassa tahansa kunhan ote oikea;). Jes, isännät olivat julmettuman uljaita:D

   Delete
 2. Mahtavaa, upeaa, ruusut ja kaikki! Hienoa päästä näkemään tämä edes kuvina!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja kuvista saa vain sen pilkahduksen - tulilla tähtitaivaan alla hyeenoiden kikattelussa on sitä jotain;) Kiva kun tykkäät!

   Delete
 3. Upea postaus, ja mitä kuvia! <3

  ReplyDelete
 4. Ei ihme ollenkaan jos mieli harhailee, mulla kestäis varmaan ikuisuuden ennenkuin sielu kotiutuisi moiselta matkalta :)
  Mahtavat on maisemat siellä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hiukan mieli harhailee, mutta nyt on jo suuntimassa & haaveissa Turun saariston paratiisi. Aamut voi laskea jo kahden käden sormilla. Jes!

   Delete
 5. Nämä sun kertomukset herättää mussa jotenkin tosi suuria kaipauksen tunteita. Tunnetta siitä, että sille mantereelle on vielä päästävä, kokemaan lisää tuota jotain ihmeellistä Afrikan henkeä, elämän alkuperää. Mahtavaa, että tuo kaikki on teille totta, ja että me saadaan maistiaisia siitä näin koneen kautta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuule, kyllä näissä fiiliksissä on jotain sellaista herkkuprimitiivistä;)- sellaista magiaa, jonka jokaiselle soisi. Eli ei siitä Afrikan valosta, taivaasta, yöstä ja ambienssista ihan turhaa vauhkota, siinä on sitä jotain. Tosin hommassa on yksi riski: kerran kun pääsee sitä kokeilemaan, niin ikikaipuu takaisin tahtoo jäädä päälle;)

   Delete
 6. Eh , ei paha ;D

  Upeaa taas kerran ;D

  ReplyDelete
 7. Ja mä vaan luen täällä Tarzaneita, ja sä laitat niihin sitten kuvat. Kiitos!

  ReplyDelete
 8. Hienot kuvat...taas. Retki ollut mahtava, täällä vaan uneksitaan moisesta...:)

  ReplyDelete
 9. Oi uskomaton tätä postausta ja sinun blogiasi. Niin ihana ja tuntuu kuin lukisin kirjaa.
  Täällä voi tosiaan vain uneksia moisesta niinkuin Irmastiina tuossa yläpuolella kirjoitti.

  ReplyDelete
 10. Kiitos taas kun päästiin mukaan... (hauska yksityiskohta tuo masai mies ja känny tuon kaiken keskellä ;) )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, kulle kännykät kilisee - vaikkei aina verkkoa olekaan;)

   Delete
 11. Hienon näköistä, ja hienosti kirjoitit asiaa. Hyvä tunnelma tulvii kuvista. Olisipas upeaa joskus kokea tuollainenkin reissu!

  ReplyDelete
 12. Mahtavaa, kiitos että jaat nämä mahtavat safarinne kanssamme! Safarilta Turun Saaristoon, aika erilaiset kohteet ;)

  t. Kirsi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Turun Saaristoon! Sinne, ja siellä aika tarkkaan viikon päästä. En malta, en malta!

   Delete
 13. Uskomattoman upeat kuvat ja tunnelmat taas kerran. Halit, Mirjo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa Mirjo - ja ihanimmat jussit teidät porukalle. Halit!

   Delete
 14. Ihan mahtavaa jälleen kerran! Kiitos kun välitit kuvin ja tunnelman essiin tuovin tekstein tämän kaikille lukijoillesi. ihana Afrikka josta vielä vain haaveilen. Luonto ja ihmiset yhdessä juuri noin, kyllä siinä unohtuu tämä materiaalinen nykymaailma.Tämä blogisi on niin avartava ja energiaa antava että en sanoja löydä....-Anne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anne kommentista, ihan super. Tulee tosi hyvä mieli x

   Delete
 15. Onpas makeita kuvia. Ihanan leppoisa fiilis välittyy kuvista - mun lemppari on toi kynttiläkuva! Tervetuloa Suomen suveen ja halauksia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Marille ja koko poppoolle isot jussin toivotukset. Ja toivottavasti tavataan heinäkuussa muutenkin kuin Prisman käytävillä;) Halit!

   Delete
 16. Ihanaa! Ja miten iso poppoo koolla :-)
  Parhautta!
  Fiilistelyä pusuilukuvassa♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. No joo, hiukan poseerattiin miehen kanssa;)

   Delete
 17. Tuo sun tyttö on niin sun näköinen, oikein Lovely Dolly!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voih kiitos Sofia. Tyttö on sen sellainen pörrötukkapeikonpoikanen, ja jes, mun näkönen ehkä;)

   Delete
 18. Mahdaks sää Turun likka tajuta mitä sää saat aikaseks meis kaikis lukijois? Kauheen kaipuun ja hillittömän haaveilun! Tul Turkuu siält välil :)

  Isolla E:llä olette taas eläneet ja kokeneet, kiitos kun jaat kanssamme!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanna Sanna, antaisin kaikki raajani jos olisin nyt matkalle Kustavin lauttaan ja saareen. Piste. Ihanaa Jussia pikkutalon väelle!

   Delete
 19. Voi miten ihania kuvia taas. Tulee itku:) Ja noi aasit <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aasit ajoivat villin luonnon virkaa tällä kertaa:)

   Delete
 20. Huikeita kuvia jälleen! Kiitos safarista!

  ReplyDelete
 21. Kuvat ja tarina ei jälleen kerran tuottanut pettymystä, Kiitos! Ruusutkin ehjänä perille :)

  ReplyDelete
 22. Oh these pictures are simply stunning as you know it is one of my ambitions to go on safari and these pictures make we want to go even more. Love the photo of you and your hubby. Oh lucky you I am so jealous

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts