Sumppia ja suunnitelmia Ei ole vielä tulevaa lomaa edes aloitettu, kun jo suunnitellaan pää höyryssä uusia metkuja.  Rakastan ihan sydämen pohjasta, kun meille tulee vieraita Suomesta – ja niitähän on onneksi piisannut. On perhettä ja sukulaista, tuttua ja kylänmiestä, ja kaikille on tuunattu itä-Afrikan turnee, josta juttua, kuvia ja muistoja piisaa moneksi ajaksi eteenpäin.

 Reissujen laadun tae on Teresa. Rutinoitunut matkamoottori, joka tietää ja tuntee kaikki uusimmat tuulet niin savanneilla kuin luxusleirien ruokalistoilla. Vaikka meidän kerho meneekin telttailemaan ihan orgaanisesti omin ehdoin, niin tutut ja turistit haluavat täydenhuollon safaripaketteja, joissa hyeenat nauraa teltan takana, aamutee kannetaan vuoteeseen ja hieronnan saa jälkkäriksi. 

Ollaan koko ilta suunniteltu Teresan kanssa tulevien kuukausien reissuja, ja ahmittu suklaakakku siinä ohessa :) 
 Praktiikkana on, että tulijat hoitavat reittilentonsa Suomesta, mutta minä klaaraan ja buukkaan reissut ja safarit paikan päällä, Teresan kanssa. Tarjonta kattaa koko repertuaarin, ja Teresan kautta saadaan vinkit sesongit parhaista leireistä ja taatusti rahalle vastinetta. Ettei käy niinkuin serkulle, joka oli tilannut koko paketin kotimaassa ja vasta täällä selvisi, että Mombasan biitsihotelli ei ollut rantaviivaa nähnytkään.
   
Meillä on kiva kuhina päällä, kun on ainakin pari  kolme letkeää tutturyhmää tulossa paikan päälle alkusyksystä.  Kaikki haluavat nähdä sen Avarasta Luonnosta tutun Serengeti-Masai Maran gnuiden massamuuton ja joen ylityksen, tietysti. Silloin on sesonki kuumimmilaan ja buukkaukset kannattaa hoitaa jo nyt. 

Ja meidän perheen oma testiryhmä lähtee Masai Maraan suoraan Suomen lomilta heinäkuun puolessa välissä.

S

Saatiin aika mukavat suunnitelmat paperille, ja nyt ryhdytään pistämään toimeksi. Ei, en ole mitenkään virallisesti mukana turismibisneksessä. Omana vilpittömänä lehmänä ojassa on vain jaella sydämen tykytyksiä ja ikimuistoja kavereille myöskin. Plus salmiakkia ja Fazun sinistä tuliaisiksi. Ei mitään sen kummempaa. Sitäpaitsi karjalaisia juuriani voi linkittää tähän iänikuiseen hääräämiseen ja hamstraamiseen;). 

By the way, viikon päästä tähän aikaan on jo loma. Huh.

Comments

  1. Minäkin haluan tulla käymään! Kyllä olet etevä kun järjestelet kaikkea kivaa!

    ReplyDelete
  2. Näyttääpä mielenkiintoiselta reitiltä!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts