Khaki & Linen

Sanaakaan ei ole leiriltä kuulunut, joten otetaan asenne että no news good news. Meillä on pakkaaminen kuumimmillaan, ja tarkoitus olisi iskeä pikeä kello kukonlaulu huomenna. Muutama juttu vielä pitää hoitaa alta pois ja miettiä tarkasti, sillä ollaan kolme päivää niin kaukana siviliisatiosta kuin yleensä on vain mahdollista – joten pesuvesistä hyttysmyrkkyihin pitää kaikki olla messissä. Tyylille pitää pysyä uskollisena: hyvät ruuat, hyvät viinit, jälkiruuat, pöytäliinat ja untuvapeitot ovat kaiken A ja O, vaikka teltassa ollaankin. No, makuupussit lapsille kyllä. Meidän porukkaan kuuluu arvion mukaan parikymmentä, ja meidän kerholla on muonavastuu lauantain illallisesta ja osa perjantaista. Jokainen perhekunta hoitaa vuorollaan pääaterian, kun taas aamiaiset ja välipalat huolletaan telttakohtaisesti. Uskokaa pois, ruokaa kuluu ja sitä on tonni mukana.

Friday Dinner Menu
Marinoitu häränfilee
Folioperunat ja –vihannekset
Mausteinen papuhöyste a la masala
Suklaakakut

Saturday Dinner Menu
Lammas Curry
Kurkumariisi
Kotitekoiset Chapatit, eli vehnärieskat

Ja kaikka tämä leiritulilla kokaten. Onneksi on grillitaitoinen mies. Ja kokki-Kati, joka on puuhannut suuren osan leirimuonista jo kotona valmiiksi :).


Tämä kyseinen safariremmi on ilmiömäisiä ammattisafarilaisia. Ollaan oltu pari kertaa kentällä samalla kokoonpanolla, ja kun me pystytellään nailon-telttaa puhalluspatjoinemme, niin kaverit kantaa huonekaluja omiin kanvaasikoteihinsa. Kyllä: sängyt, tuolit, suihkut, vessat, ja huom – henkilökuntaa. Generaattorilla pumpataan vesi joesta ja valaistaan leiri iltaisin. Siis kaikki tämä keskellä ei mitään. Kokki on laittanut pystyyn kenttäkeittiön, jossa on enemmän vipstaakeja kuin meillä kotona. Ripaus sitä sadan vuoden takaista meininkiä, kun safareilla oltiin viikkotolkulla. Me nyt kuitenkin puhutaan nykyään vain pitkistä viikonlopuista yleensä.

  Ei meikäläiset kasseista huonekaluja löydy, mutta melkein mita muuta vaan. Alkaa olla pikkuhiljaa kamat kasassa. Kuudelta aloitetaan auton lataaminen, ruoat, juomat ja lapset kyytiin - ja suuntana pohjoinen. Ajoa about 6 tuntia, ja sitten ollaan toivottavasti siella joenpenkalla jossain, kylmä drinksu kädessä - ja miten olisi vaikka norsulauma näköpiirissä, tosin siinä joen toisella puolella please :). 


Ja nyt virta pois sunnuntaihin asti. Tiedossa täysin pilvetöntä laatuaikaa päivätolkulla. A bliss.


Comments

  1. Oi ihanaa ja noita ruokia haluaisin olla syömässä! Voi jos saisin lähteä mukaan. Täällä vaan alpeilla vaelletaan! Mahtavaa viikonloppua!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts