Sauna


Taas on bensaa suonissa pari päivää. Eilen saatiin ruksattua parit menot - drinksut ja dinneri - kahdessa eri kokoonpanossa, tänään ensin kampaamokeikka (jes, jes, jes!), illalla kavereiden grilli-ilta, ja huomenna miehen pomon puutarhatuparit. Onneksi maanantaina pääsee töihin istumaan aloilleen;) Menot on mukavia, ennenkaikkea kun kuvioihin kuuluu koko perhe. Tosin meitä tupsahtaa silloin paikalle seitsemän - joka tietenkin vaatii huumoria ja resursseja isäntäväeltä:) Tämän viikonlopun menomenyy on vain meille vanhemmille, hiukan harmi, mutta luvattiin puolestaan lapsille kahden päivän sauna/uinti-maratooni takapihalla. Joten: sauna on päällä ja allas kloorattiin sellaiseen kuntoon, että saavat tenavat liota pytyssä sydämensä kyllyydestä. Eipä kuulunut soraääniä. Varsinkin kun piha-allas on uusi juttu, ollut piripinnassa vasta tämän viikon.

Ja koska se sauna on niin tuikitärkeä vempele, niin tässä kuvat. Sauna itsessään on pieni, punainen ja puinen, takapihalla joulutähden alla. Niin, joulutähdet ovat pihakoivun kokoisia. Ylälauteelle mahtuu mukavasti yhdessä perheen naiset: kahdet pikkupeput ja kahdet piirun verran isommat. Ja toisaalta miesporukka keskenään sopii juuri passelisti. Sitten on terassi ja siskon suihku, ja Hotelli Havelin vierashuone ajaa pukuhuoneen virkaa. Tässä saunassa on puitu omat ja muiden kriisit, maailmanrauha ja pressanvaalit. Löylyt on lyömättömät ja todettiinkin, että vain yksi puuttui: merimaisema. Eipä enää, ihana ystävä hommasi saunan seinälle saaristomeren auringonlaskun. 

Just perfect!

Comments

 1. Voi miten tuli suomalainen olo noista kuvista :). Minkälainen kiuas teillä on? Taitaa olla ainutlaatuinen siellä teidän maisemissa?

  ReplyDelete
 2. Waude! Ensi luulin, että siellä on niin lämmin, että kävisi saunasta :-)
  Kyllä tuolla setillä jo lapset saadaan hiljaisiksi!

  ReplyDelete
 3. Ihastuttava Sauna! Ihan kuin kuuluisi tuohon miljööseen luonnostaan, kaunista!

  ReplyDelete
 4. Kyllä suomalaiset sen saunan haluaa, vaikka kuinka lämpimässä asuu...
  Mulla on saunakokemuksia Namibian, Tansanian ja Kenian lämmöstä.
  Kivaa viikonloppua teille!

  ReplyDelete
 5. Voi että, saunaa on meikäläisellä kova ikävä. Sen verran käy luihin ja ytimiin tämä espanjalainen talvi. Ihanalta näyttää tuo sauna joulutähden katveessa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis sauna on ainut pelastus, kun oikein kylmää pakkaa.. niin kuin joskus täälläkin. Ja espanjalaisen talven vilut uskon ihan täysin;)

   Delete
 6. Mainio sauna :) niin värikäs ja kaunis.

  ReplyDelete
 7. Sauna on niin ulkosuomalaisen luksusta, näyttää ihanalta :).

  ReplyDelete
 8. No onpa ihana, että teillä(kin) on siellä sauna! Sauna on siunattu keksintö;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sauna ON siunattu keksintö, piste. Ja autuas;)

   Delete
 9. Ihana ihana sauna. Minä kaipaan sitä talvisin. Kesällä en yhtään. Silloin koko koti on sauna.

  ReplyDelete
 10. Hei , ihania kuvia taas jälleen , toisilla taito kuvata :) Hiihtolomalla Honkarissa , mut ei ilman sinun blogiasi...ja Pikkutalon elämää blogia...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, ihanaa hiihtistä ja kiva kun on blogit mukana;)

   Delete
 11. Ihana sauna! No onneksi sentään kuntosalilla pääsee saunaan;D

  ReplyDelete
 12. Lovely sauna I particularly love the blue vase.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts