Try my Thai


Täältä taas kuulumisia pimennosta. Siis ihan kirjaimellisesti. Kovasti on juttua jokapuolella siitä ihanasta suomalaisesta alkukesän valosta. Voin vain sanoa, että nauttikaa hyvät ihmiset, nauttikaa. Valoisat illat ja kesäyöt pitäisi lukea maailman kärki-ihmeiden joukkoon ihan ilman muuta. Vaikka talven yli kärvistellään kaamoksen kourissa, niin kyllä se pohjoisen valon määrä maaliskuusta syksyyn on hiukea.

Monesti kuulee huokauksia etelän ihanista lämpöisistä illoista – vinha perä kyllä – mutta miettikääs tilannetta kun joka ikinen ilta on pimeä. Kaikki vuoden 365 iltaa ovat säkkipimeitä, mustia ja usein vielä sähköttömiäkin:). Meillä pimeys tulee puoli seiskalta kuin napista painamalla, läpi vuoden. Jokainen päivä päiväntasaajalla on kuin Suomen lokakuu, siis päivän pituuden perusteella. Yritä sitten tässä iki-osa-kaamoksessa ottaa valokuvia duunin jälkeen. Lycka till. No, pihalla on aina lämmin, sirkat sirittää ja sirityksen vielä kuuleekin. Onneksi.

Tässä lienee hiukan selityksen (ja marinan, sori) makua, mutta näillä eväillä voi puolustella arkipostausten kuvien huuruisuutta. Kun tulee mieli purkaa arkimieltään blogille, niin on taatusti pimeää. Ja kuvat sen sortin sumussa. Noh, sitten iloisempiin asioihin... kun on käsillä hiukan aikaa - ja jes näitä pimeitä iltoja tsadadaa - niin mitäs tehtäisiin? Kokataan tietty. Ja syödään sydämen kyllyydestä. Patoja, piirakoita ja muita hämärän herkkuja. Reseptejä ei ole jakoon vieläkään, mutta jos halajaa Thai-ihanuuksien perään, niin kantsii lukea currytahnan purkin kylki. Iskemätöntä faktaa ja takuuvarma suksee.

Livahdan tästä takaisin ihaniin toukokuun virtuaalitunnelmiin, ja viimeisenä pisarana ajattelin tuijotella hetken Turun iltatorin webkameraa. Huoh. A sad case, I know:)

Seuraavaksi lupailen taas niitä aurinkoisia väripläjäyksiä ja about miljoona kuvaa kukista vaikka.

Morot ja mukavat keskiviikot.

Comments

 1. Herkullisia ruokakuvia!
  Kyllä valo täällä on jotain ainutlaatuista, ei siihen varmaan totu suomalainenkaan koskaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heipat - kuule siihen mun edelliseen mailailuun niin tehdäänkö kaupat ja nähdäänkö kesällä:)? Kirjoittelen lisää ihan pian ja sovitaan detskut, jooko? Moikat!

   Delete
 2. Nyt yritämme imeä valoa itseemme! Muutama aika takaperin, muistan kun postailit lämmöstä ja auringosta, kun täällä vedettiin räntä-lumisateessa ja valoa oli vain lampussa.
  Kaikissa paikoissa on aina puolensa, onneksi :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Rouva, niin olet oikeassa... joskus vaan sormenpäistä lipsahtaa tälläisiä turhanpäiväisiä ruikutuspostauksia. Ja se on se ihmiset kimurantti mieli, kun tekee kepposia ja halajaa sitä aidan toista puolta aina silloin tällöin. Suloisinta kesäiltaa sinne! x

   Delete
 3. Kaikella on puolensa ja kaikesta hyvästä pitää osata nauttia... jopa tämän päiväisestä vesisateesta, sitäkin tarvitaan!
  Sen takia täälläkin on hääritty keittiössä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Keittiö rocks! Varsinkin sateella ja hämärällä;) Nautiskeluja sinne!

   Delete
 4. Siltä kamerasta ei sitten tänään näykkään mitään ihanaa valoisaa kevätiltaa...sataa ja on ollut koko päivän harmaata...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kesäsade, kesäsade:) Mukavaa viikonloppua!

   Delete
 5. Osuitpa naulan kantaan! Aina kun suunnitellaan elämää Välimerellä, päädytään tuohon yhteen ja samaan: ei sinne voi kokonaan muuttaa, koska Suomen kesä on niin fantastinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Just niin, ja jos onni suosii, niin ei se kesä ole välttämättä edes kovin lyhyt... fiilistelyt voi aloitella jo huhtikuussa ja venytellä aina syyskuulle. Not bad;)

   Delete
 6. Joo toi on varmasti rankkaa kun illat on aina pimeitä. Mä niin tykkään tästä etelä-Suomen valosta. Päivällä valoisaa ja yöllä pimeetä:) 3v pohjoisessa oli vaikeita. Kesällä yötön yö ja talvella pitkä kaamos! Huh.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä se eteläinen Suomi on ihan pop valon kannalta. Valkeat kesät ja ei-niin-kamalan-pitkä-kaamost, eikö? Mukavat viikonloput!

   Delete
 7. OMG! Turun toria web-kameralla! Onneks kohta on heinäkuu ;) pitää muistaa vilkuttaa huomenna kun meen aamukaffel !

  ReplyDelete
 8. Ajattelepa, sä voit poltella kynttilöitä läpi vuoden :D
  Yritäpä täällä juhannusviikolla pistää kynttilät esille niin nauraa naurismaan aidatkin !
  Ja sitten kun me vedetään huppua silmille ja kääriydytään sen seitsemään vilttiin nenä punaisena keskellä pahinta kaamosta, niin sopii siinä kellotella siellä lämpimässä ja auringossa :)

  Kuten sanottu, asioilla on puolensa. Ja itikat, perkuleet....nekin on taas... :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja hei ne kotilot! :) Mukavaa viikonloppua Lillaan!

   Delete
 9. Suomen kesä on se juttu, mikä tullee estämään mua eläkepäivinä muuttamasta täältä pois. No, lapset tietysti myös - mutta sitähän en tiedä, missä sitten itse lienevät.
  Vai Turun iltatorin elämää katselit - minäkin siellä tänään poikkesin töistä lähtiessä;) - satoi, mutta ei haitannut. Kesä tuoksui. Suomen kesä.
  Ihania kokkailutuokioita sinne♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se vihreys, valo ja taika - legendaarista Suomen suvea. Sateineen päivineen. Oikein mukavaa kesäviikonloppua sinne suuntaa;)

   Delete
 10. Nyt on kyllä sen näköiset ainekset pöydässä, että kuola valuu suunpielistä aikamoisella vauhdilla!

  Mukavaa viikonloppua sinne:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Viikonloput myös sinne - nauttikaa keleistä!

   Delete
 11. Parasta kesässä on juuri valo, pitäisi muistaa iloita siitä joka hetki, kiitos muistutuksesta. Valoisassa kesäyössä on taikaa.

  ReplyDelete
 12. Tänään aamulla kyllä päästin ihan onnen huokauksia, kun pyöräilin yövuorosta kotiin. Kello oli neljä ja rapiat, sumua ilmassa, kylmä kaste maassa, citypupu pomppi pois reitiltäni ja taivaanranta vaaleana. Ja soittimesta pauhasi tämä: http://www.youtube.com/watch?v=rP6Wi4K60hI

  Egyptissä olen päässyt näkemään ja kokemaan myös sen miltä auringonlasku näyttää siellä päin maapalloa, kun pystyy näkemään kuinka se aurinko vaan plumpsahtaa horisonttiin. Mutta ei, nämä kesäyöt ovat jotain niin ainutlaatuista etten pois vaihtais, vaikka sen pitkän kaamoksenkin joutuu ottamaan samaan rahaan <3

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts