My three little prayers - help, thanks, wowJokainen pikkurukous on ollut ahkerasti käytössä, ja toimiviksi todetut. 

Viime viikkoina on ollut murrosta ja kaaosta, mutta kuppi on pidetty vähintäänkin puoliksi täynnä hela tiden. Vaikka ensin lähti työt, sitten meni kontti koko maallisella omaisuudella ja viimein meni myös koti alta nyt alkuviikosta. Nyt ollaan siis työttömiä ja kodittomia - omaehtoisesti ja väliaikaisesti - mutta onnellisena. Kaikkeen sumplimiseen on ammennettu omat rukiit ja resurssit niin fyysisesti kuin henkisestikin, mutta on saatu valtsusti apua&tukea niin läheltä kuin kaukaakin. Suuren muuton pienet palaset ovat lipsahtelemassa paikoilleen. Nyt otetaan hetki aikaa hengähtää ja hyvästellä - ennen kuin aloitetetaan seuraava missio uuden elämän aloitukselle kotikadulla Turussa.  

Luvattiin itsellemme ja toisillemme se Grand Final Safari, kun kaikista käytännön hulinoista on selvitty. Ja täällä ollaan, reissun päällä, matkalla. Meidän oma iso viimeinen vaellus, tällä haavaa. Safarin anatomia on  hiukan normista poikkeava - omat leirivarusteet kun ovat jo rahdissa jossain Somalian merialueella matkalla pohjoiseen ja oma jeeppi on myyty - niin päädyttiin ryhtyä turisteiksi;). Meillä on alla kerrassaan valtava tila-safari-pirssi ja konkarikuski Titus ratin takana. Jokainen yö on buukattu leireihin, joissa teltoissa odottaa peti rapisevilla valkoisilla lakanoilla, kuumilla suihkuilla, gourmeella kruunattuna. Matkaa on takana nyt neljä päivää, ja edessä vielä kokonainen viikko. Vaikka suurin osa reissua mennään ilman kännykkäverkkoja, niin nämä wifi-yllärit kyllä lyö aina ihanasti ällikällä. Siihen rinnalle muutama huuruinen kupla, niin avot. 

Lounasta tässä odotellaan, ja sitten pakataan kamat takapenkille ja matka jatkuu läntiseen Keniaan. Illaksi olisi toiveena tavata farmarikavereita, ennen huomisen aikaista starttia kohti sademetsiä. Nyt toivotaan vaan isosti, että linjat pysyisivät suotuisina - ja jos niin, niin briiffejä piisaa! Jos siellä ruudun toisella puolella lienee ketään enää näitä jaarituksia lukemassa;)

Ystävät, täällä kaikki hyvin ja matka jatkuu.

Safari Njema. 
Comments

 1. Just ajattelin teitä :). Tsemppiä kaikkeen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja vallan muksat lomat myös sinne suuntaan;)!!!

   Delete
 2. Nauttikaa maisemista ja elämästä! Olette ansainneet kaiken!
  Elämä on ihanaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Miten voikaan lyhyeen lauseeseen mahtua se kaikki - elämä on kerrassaan ihanaa. Kiitos kommentista, ja sorit vallan myöhäisestä vastauksesta;). Ollaan oltu totaalisessa nettivajeessa, mutta nyt on toisin! Finally.

   Delete
 3. Muutos on uuden alku. Tervetuloa takaisin Suomeen.

  Nämä safarikuvat ovat jotain aivan mieletöntä! Olisin kateudesta vihreä ellei meillä olisi marraskuulle buukattuna Etelä-Afrikan reissu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih, Etelä-Afrikasta saatte ihan samoja fiilareita kuin näissä meidän menoissa. Niinpä, kun jotain jättää taakseen, niin uudet metkut on tulossa sitten siellä kotipuolessa. Aamukammassa on nappeja vielä tusina jäljellä. Hui;)

   Delete
 4. Täällä pysytään tiukasti mukana kuin takiaispallero puserossa (oi, näitä Afrikan muistoja...). Kiva kuulla pitkästä aikaa uutisia pallon siltä kulmalta. Teidän viimeinen safari kuulosta (ja näyttää) ihan luksukselta. Nauttikaa kaikilla aisteilla niin on sitten juttuja mitä muistella kotiportaalla Turussa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Reissu oli huima, ja ihan luksusta ollan reisussa pari viikkoa yhtä kyytiä. Mutta, mutta, se viimeinen safari tällä haavaa on onneksi vielä tulossa. Lähdetään loppuviikosta muutamaksi päiväksi Kilimanjaron juurelle tuijottelemaan pilviä - ja sieltä onkin sitten kelpoa palautua suoraan Turun maankamaralle. Kyllä;). Ja takaisin siis myös linjoilla.

   Delete
  2. Kotiporras on valmis, ja siinä istutaan tasan kymmenen päivän päästä. Jes!

   Delete
 5. Sinä ja sinun perhe olette olleet viime viikkoina niin tiiviisti ajatuksissa ja rukouksissa mukana. Jotakin sellaista rukousta päällimmäisenä, että käytännön asiat sujuisivat niin, ettei teidän mieli taakoittuisi tarpeettomasti, kun kuitenkin henkiset voimavarat venyvät tällaisessa elämänmuutoksessa ihan käsittämättömiin. Onneksi teitä on perhe ja jokainen tietää, miltä toisesta tuntuu.
  Malttamaton olo voi iskeä vielä viimeisen safarinkin aikana, kun haluaisi jo niin mielellään hypätä elokuun lämpimään iltaan Turun kodin rappusille. Eli toivotan teille kaikille iloa jokaisesta hetkestä kaikilla aisteilla elettynä ja lepoa mieleen, että kaikki on Taivaan Isän vahvan käden hoidossa ja tiedän jokainen hiuskarvakin on hänen silmiensä ulottuvilla - eli varsinkin tavarakontti, lapset ja terveys.
  Siunausta, siunausta ja siunausta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. "tiedän jokainen" = teidän jokainen

   Delete
  2. Kiitos kiitos kiitos Sirkku tärkeistä ja kauniista sanoista ja ajatuksistasi - niin se mieli täällä ailahtelee malttamattomuudesta haikeuteen, odottamisesta pikku pelkoonkin. Ovet on tehty avattaviksi, seikkailut koettaviksi ja haasteet elettäviksi. Ja mehän ollaan tulossa kotiin, joten kaikki palaset saavat loksahdella paikoilleensa. Kontti matkalla, lapset tässä sylillä ja mies rinnalla, ja täältä tullaan elämä.

   Delete
 6. Tänä aamuna viimeeksi mietin, että jokohan olette Turussa...:) Tervetuloa Kotiin♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei olla ihan vielä perillä. Turussa ollaan lauantaina toinen elokuuta illan suussa. Voi veljet, sanon;). Perhosia vatsassa about miljoona;)

   Delete
 7. Kiva lukea sieltä kaukaa kuulumisia pitkästä aikaa.Naattikaa, naattikaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on nautittu oikein sydämen pohjasta, mutta nyt saisi jo olla lähtö edessä tuota pikaa... tälläinen välitilassa roikkuminen on mukavaa pikkupätkissä, mutta nyt jo kyllä kaipaa omaa huushollia ja tsydeemeitä;) Varttia vaille kaksi viikkoa vielä!

   Delete
 8. Täällä ollaan ja pysytään! Hyvää matkaa ja tervetuloa kotiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos - nyt kun on toivottavasti netit ja linjat kunnossa, niin pidetään nämä nettihommatkin ajan tasalla!

   Delete
 9. Täällä ollaan! Ja nautitaan näistä nojatuolimatkoista, kun pöly laskeutuu melkein omille olkapäille asti... Ihanaa safaria ja jäähyväisturneeta <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voih kiitos, turneen ensimmäinen osio oli totaalinen suksee, nyt loppuviikosta lähdetään sille viimeiselle reissulle tällä haavaa... sieltä sitten laskeudutaan ihanaan turkulaiseen arkeen. ;)

   Delete
 10. Aivan hengästyttäviä kuvia... Asante sana, habari! Nauttikaa!
  Ja samosat, viimeksi löysin niitä Namibiasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täältä tullaan reseptit taskussa, joten tarkoituksena on saada samosoita ihan kotioloissakin - sisälle fetaa ja korianteria, vie kielen totaalisesti!

   Delete
 11. Yritä kuvia! Ja on näitä taas odotettu;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pari settiä on vielä safarikuvia tulossa, ja sitten siirrytään vaikka saaristomaisemiin;) Ja kiitos, kun olet malttanut odotella! ;)

   Delete
 12. Älä yhtään hätäile, ei me täältä mihinkään hävitä :D

  ReplyDelete
 13. Replies
  1. Kiitos ja niin ne safarit ovat vaan aivan huikeita!

   Delete
 14. Nauttikaa viimeisesta safaristanne!
  Isot muutokset teilla edessa,mutta varmaan ihanat!
  Mielenkiinnolla haluan kuula sopetumisesta Suomeen,kun itse en ehka enaa sopeutuisi yli 20 vuoden ulkomailla olon jalkeen.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, itsellä on nippanappa pari vuosikymmentä reissua takana - ja niin sen vaan luissaan tuntee, kun on aika mennä kotiin. Tai niin kävi ainakin meille... ja tämähän on ollut aika pitkäkin pohdinta ja prosessi, joten ihan sumussa ei tähän ryhdytty. Ja nyt mennään isosti ja ilossa eteenpäin. Katsellaan ja kuunnellaan;)

   Delete
 15. Replies
  1. Ja sitten vielä toinen loppuhuipennus tulossa loppuviikosta...safaria safarin perään, mutta yritetään saada hiukan kyllästymisfiilistä:) ylle, jottei sitten tarvitse niin kamalasti marraskuun loskassa haikailla. Mutta eipä taida toimia;)

   Delete
 16. Kiva kuulla kuulumiset - nauttikaahan oikein kunnolla noista maisemista ja tunnelmista - kaikesta! Ja tulkaa sitten turvallisesti Turkuun♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Lady, täällä ollaan jo liput kourassa ja passit toisessa, melkein kotona. Yksi reissu vielä, ja sitten se viimeinen yhteen suuntaan;)

   Delete
 17. Olen jännityksellä seurannut muuttoanne ja kurkannut päivittäin josko uusia postauksia olisi tullut. Olipas kiva lukea kuulumisianne.
  Ihania safaripäiviä teille!
  Eeva

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmin paikka, että olet saanut odotella, mutta kiitoksia piipahduksista;).. nyt on tarkoitus taas ryhdistäytyä näissä blogihommissa, ja laittaa viimeiset safarikuvat jakoon tuota pikaa. Hui. Ja sitten siirrytäänkin kotoisempiin maisemiin;)

   Delete
 18. Oih! Mun sydän väpätti että missä olette ja selviättekö tänne Turkuun ollenkaan! Kaikki hyvin so far, joenposkella odotellaan jo :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikki hyvin so far, pidä joki pystyssä ja drinksut kylminä. Melkein siellä;)

   Delete
 19. Oi nauttikaa nyt toistaiseksi viimeisestä safarista, ihanaa että jaksat viestittää sieltäkin! Ja turvallista kotimatkaa tänne Turkuun!

  Kirsi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kirsi, tulossa ollaan ja lujaa. Pari viikkoa, ja helous ihana kotikaupunki! Forever xxx.

   Delete
 20. Ihania hetkiä siellä safarien paratiisissa. Nauttikaa koko poppoo kyllä koti odottaa Turussa, toivottavasti vasta valmistuneen ;-) Hyvää kotimatkaa teille! S&F

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt vaan saisivat kelit pidellä, niin päästään nauttimaan vielä kesän rippeistä Iniössä! Pian nähdään, terkut sinne koko teidän porukalle!

   Delete
 21. Ihanaa safaritunnelmaa. Hellyytti pikkunorsujen korvat tuossa kuvassa, jossa kirmaavat isompien elefanttien luo turvaan ^_^ Voikohan safarielämään kyllästyä koskaan? Ei varmastikaan!

  - Jenni / http://no-more-lovesongs.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei kyllästy, ei kyllästy, ei kyllästy, trust me;) Kiitos kivasta kommentista, ollaan tulossa vastavierailulle just nyt!

   Delete
 22. Kiitos ja ihana päästä vielä safarille mukaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja vielä on se viimeinen safari tiedossa, oh no:(. Katsellaan sitten kuvia, kun tulee oikein iso ikävä;)

   Delete
 23. What an amazing safari stunning pictures. Good luck in your new adventure

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks Inge - yup, heading to North in a couple of week. Happily. Time to go home xxx.

   Delete
 24. Kiitos kun on saanut olla mukana teidan safarilla !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voih, ilo on kyllä ihan täällä suunnassa, kiva kun maltat olla matkalla mukana;) Reissut muuttavat muotoaan, mutta voihan niitä safareitä pistää pystyyn siellä kotipuolessakin;)

   Delete

Post a Comment

Popular Posts