Näkökulmia


Kuvailinpa tässä aikani kuluksi makkaria, joka aina vaan ammottaa tyhjyyttään. 
Miehen kotiutuminen venähtänee parilla päivällä, ja muksut melkein killed the messenger kun tuli aiheesta juttua nyt illan suussa. Samaan syssyyn marsut numero 11, 12 ja 13 siirtyivät autuaammille heinikoille - olivat raukat sen verran heiveröisiä penikoita - ja kaikkien geneettisten laskelmieni mukaisesti myös sisäsiittoisia. Sellaista pikku tiistaidraamaa tänään kotona, meillä. 

No, tyttölapset lohduteltiin uneen, pojankoltiaiset virnistyksiltään lahjottiin hiljaisiksi, ja tässä on hämärä ilta aivan itsekseni. Toin kasan töitä kotiin iltapuhteiksi, mutta kappas kun löysinkin itseni taas surffailemassa täällä linjoilla. On vaan niin hillittömän ihanaa haistella jouluntuoksuja, jotka huokuvat jo niin monenmonesta blogista. On koristeita, on reseptejä, kynttilöitä ja hyasintteja kuulemma odotellaan kovasti. Mulle joulu on vuoden ehdoton kohokohta ja tuskanpoikanen ikävineen nostelee jo päätään. Yleensä tämä tunnekaruselli kulminoituu itkunsekaisiin rosolleihin ja kyynellillä terästettyyn glögiin, viimeistään aatonaattona.
Ei nyt anneta periksi kuitenkaan ihan vielä;)

Nurinperin kun ollaan jokatapauksessa, niin käännetään tämänkin kolikon toinen puoli; tädää, meillä on viittä vaille keskikesä. Yösateita, auringon hellittelyä pitkin päivää, ja pikkuhiljaa hätytellään jo hellelukemia.  Näillä näpsyillä kannan korteni kekoon myös hiljan saamaani haasteeseen kodin uusista kuvakulmista. Harvemmin on varmaan makkari ollut esillä, joten tässä tämä buduaari. Yläkerrassa katon alla in deed. Ei ole jouluntuoksuista tupakeittiötä ei, vaan auringonsäteita ruutuikkunoista heti aamut´uimaan. Molempi parempi, eikö?;)

Ja takalaidalla se iso tyhjä sänky, johon kömmin juuri nyt;)

Lala salama, 

Jaana 

Comments

  1. Kauniita unia! Meillä enää 2 yötä ja 3 päivää siipan paluuseen. Itkupurkauksia puhelimessa lapselta isille, vaikka tätä kuviota toistellaan viikoittain jo parin kuukauden harjoittelulla :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh, vihdoinkin takaisin taas linjoilla! Perhe kokonaisena ja kaikki kehrää, ja viikonlopput! What else to wish for;)

      Delete
  2. Voi kuinka kauniin värikästä. Ja tuo "otus" tuossa arkkukuvan vieresssä - hieno!
    Lempeitä aurinkopäiviä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otus on meidän uusin kummajainen... Kongolainen naamarinveruke, joka tarttui käteen pari viikkoa sitten kun pörräsin kaupungilla. Hiukan hassu, mutta hienot värit, I think;)

      Delete
  3. Sanon tätä usein, mutta toistanpa silti.....ihana avaraa ja tilavaa teillä on. Vaaleaa, mutta samalla värikästä! Kotimaista ja kansainvälistä. Upeaa fiilistä!
    Jos vaikka sää onkin aivan eri teillä ja meillä, niin teini-fiilikset täälläkin aivan samat, isäntä reissussa ja lapset näyttävät kaikki teinikepposensa äidille...uuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joskus mielessäni kaipailen sellaista selkeyttä ja suurta tyhjyyden tuntua, jota meillä ei saa sitten tekemälläkään. Tavaraa on tarttunut matkan varrella mukaan, mutta melkein kaikille on tarina - ja jokainen on muisto omalla tavallaan. Eli hyvä näin, ja kiva haaveilla;)

      Delete
  4. Ihana arkku, niin kauniit värit!

    Tyhjä on täälläkin sängyn toinen puolisko, ollut viimeiset puoli vuotta, kun mies on jatkanut Moskovassa ja me ollaan asusteltu jo Suomessa. Mutta joulukuussa tämä yksinhuoltajuus loppuu, ihanaa! Sen kunniaksi voi vaikka korkata juhlatilaisuutta odottaneen Bollingerin shampanjan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hip, eipä ole tyhjä enää! Ja tänään on shampanjan vuoro viimeistään. Jos muutama viikkokin kuulostaa ikuisuudelta, niin kyllä puoli vuotta on jo ihmiselämä! Onneksi joulukuu on jo nurkan takana :)

      Delete
  5. Kun luen tätä, niin tulee tunne että mielelläni nousisin koneeseen ja tulisin niihin maisemiin - haistelemaan uusia tuulia ja oppimaan uutta.

    ReplyDelete
  6. No, täälläkin nukutaan yksikseen joka viikko muutama yö, kun mies menee ja tulee töiden perässä. Mukavaa kun saat miehesi pian kotiin ja viereesi ihanaan makuuhuoneeseenne.
    Voi kuinka surullista tuo marsujen poisnukkuminen. Meillä aikoinaan Aasian vuosina pupuja tuli ja lähti aika vilkkaaseen tahtiin ja aina itkettiin lasten kanssa pupujen hautajaisissa.
    Ihanat ilmat siellä...tiedän myöskin tuon tunnelman joulun lähestyessä.
    Tapasin muuten jälleen viehättävän kummitätisi ja lähetän sinulle pienet terveiset hänen mukanaan sinne.
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mies kotona ja olo täydellinen. Ja voi Päivi, miten tavattoman ihana ajatus saada terveisiä sieltä. Valtavat lämpöajatukset sinne ja kaunein kiitos! <3

      Delete
  7. Mä niin tykkään sun kuvakulmistas. Uusista ja vanhoista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuvakulmia, in deed ja niitä hakien;) Kiitos!

      Delete
  8. Kaunista - jännä yhdistelmä: vaikka on värikästä, näyttää kuitenkin vaalealta ja avaralta. Ja tuo valo. Täällä on harmaata ja pimeää. Onneksi on kynttilät - ja joulu alkaa vasta joulukuussa;)
    Suloisia unia, oman kullan kuvia♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valo on mielenkiintoinen juttu - meillä täällä kirkas ja kellertävä, siellä kotona taas sininen - joka sopii kuviin kyllä paremmin, luulisin.... ihanaa viikonvaihdetta!

      Delete
  9. ihana. värikäs, kodikas ja tulee varmaan hyvät unet. Mikä kamera sinulla on? aivan loistavia kuvia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos. Kamera on Canon 60D, sellainen näppärä ja hiukan liikaakin niitä vipstaakeja, joita vieläkin opetellaan käytettäväksi;)

      Delete
  10. Voi miten kutsuvan nakoista teilla on. Tuossa sangyssa saisi varmaan mahtavat unet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sänky on mainio, unet ihanat, tosin joskus pakkaa olemaan hiukan ahdasta, kun meidän pimut yrittävät kammeta väliin;) Mutta antaa tulla, vielä kun tahtovat ja mahtuvat;)

      Delete
  11. Taas jälleen ihania kuvia , väreineen kaikkineen :)) Sieltä se Joulu pukkaa kovalla vauhdilla Turun Stockkallakin Koristekuusia jo viimeviikosta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaikka eihän me saada oikeasti tykätä markkinajouluista, niin kyllä Stockan jouluissa on sitä jotakin. Ihan tosi! Ostamiset voi jättää tekemättä, mutta päästä nuuskimaan tunnelmia ja koristeita. Oih.

      Delete
  12. Ilmoittaudun mukaan ryhmään, joiden sängyn toinen puoli on aika-ajoin tyhjä töiden takia ;) Mutta siinä korostuu se toisen olemassaolon tärkeys ja suhde pysyy vähän niinkuin seurusteluajan tasolla <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja miten onkaan ihanaa huomata ne perhoset vatsanpohjalla vielä monen monituisen vuoden jälkeen...siellä ne taas pörräsivät eilen ;)

      Delete
  13. Mulle kyllä kelpais se auringonpaiste tähän kohtaan paremmin kuin hyvin. Ei oo joulumielestä vielä tietoakaan, ja yleensä se enteilee sitä, että tulee vasta niin viime hetkellä, että meneekin sitten kiireen puolelle. Ja jos jouluna tulee kiire, ei kellään oo kivaa :)

    On kyllä niin ylivertaisia nää sun kuvat aina. Ihan sama mikä kuvakulma, niin aina niitä vaan tulee eestaas kelattua ja tuijoteltua. Yksityiskohtia ja värejä on niin paljon, ettei hahmotu kerralla kaikki millään.

    Ja kohtahan se on se sängyn toinen puoliskokin taas täynnä <3




    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Annukka, ihana kommentti hyvän viikonlopun aloitukseksi! Mukavia myös sinne!

      Delete
  14. Tuo arkku on niin kaunis etta en saa siita silmiani irti! Aivan mielettöman kauniin varinen ja rosoinen, ihana!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arkku ei oikeasti ole kai mitenkään kovin vanha, sellaista intialaista herkkuromantiikkaa, joka sopii makkariin vallan mainiosti;)

      Delete
  15. Makkarin tunnelma on kuin Tuhannen ja yhden yön tarinoissa, kerta kaikkiaan ihana!

    Toivottavasti saatte iskän pian kotiin <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kotona on. Ja kaikille on naamat kuin Naantalin auringot! ;)

      Delete
  16. Voi reppanaa! Sä todella kuullostatkin ihan puolikkaalta ;( Tiktak ja pian kalakaveri on kotona :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se toinen puolikas palautui ja maassa kaikki hyvin. Ihanaa viikonloppua sinne! xxx

      Delete
  17. Aivan ihana arkku!!
    Ja koko makkarinne...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. Tosin sain sen nyt kunnolla siivottua, kerrankin, mutta arvaas vaan kun alkaa taas treenikassia ja buutseja kerääntyä nurkkiin, niin näky on hiukan toinen;)

      Delete
  18. Siis niin ihana pesä teillä siellä...aah nuo ikkunat ja matot ja kaikki. Ja keskikesä...olet onnekas...no onkos tullut kesä...eiks se laulussakin niin mene;-) No meilläkin alppien maassa ruusut kukkii ulkona vaikka yöllä lähempää nollaa jo mennäänkin.-Anne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaikka kesä on niin tavattoman ihana, niin kyllä kunnon vuodenajoissa on kuitenkin sen sellaista särmää - kaikkine pimeyksineen ja räntöineen päivineen, eikö? Vai onko aika vain kullannut muistot;)

      Delete
  19. Oih... aivan ihana makkari! Arkku todella kaunis, valoisan huoneen pirteä väripilkku!!!
    Täällä ei vielä joulu tuoksu, eikä näy... mielelläni kyllä jotain laittaisin, mutta hetki vielä pitää oottaa :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehkä kannattaakin malttaa vielä hiukan, ennenkuin antaa jouluruljanssille täyden vallan;) tosin meillä kannetaan kuusi sisään jo paljonkin ennen joulua... ihan vaan, että saataisiin jonkisortin tunnelmaa täällä palmujen katveessa;)

      Delete
  20. Kaunis makuuhuone ja ihanat värit silti rauhallinen tunnelma .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Eliza... näyttää ehkä himpan verran rauhallisemmalta kuin yleensä, sillä siivoilin oikein urakalle, hence the photos;) Terkut viikonloppuun!

      Delete

Post a Comment

Popular Posts