Keittiöenkeli Grenadasta


Keittioremontti on ohi:). Ollaan puuhattu uutta ilmetta keittioon, ja talla viikolla ruuvattiin viimeiset kaapinovet paikalleen. Tuli kiva. Mutta ei todellakaan mitaan kovin kummoista; maalattiin koko touhu kattoa myoden valkoiseksi ja sama juttu kaapinoville. Kyokki oli siis ihan iskunnossa alunperinkin, mutta mulla on ollut systemaattinen valkaisukausi menossa jo muutaman kuukauden - tarkoituksena tuoda valoa ja virkeytta huusholliin. Ripaus kotimaista sairaala-lookia, Jaunia lainatakseni. Napattiin kaapinovista harmaanmatat viilukuoret pois, ja alta paljastui kovan tason MDF. Siihen sitten valkoinen kiiltomaali paalle, ja keittio on kuin uusi! Valkoiset kaakelit, lattialaatoitus ja nyt myos kiiltoa kimaltelevat kaapit ja katot. Ikean purkit ja koukut siihen paalle, niin ollaan kuin kotimaassa konsanaan. 


Maalausoperaatio jatkuu maanantaista eteenpain myos olohuoneen puolella. Kolonialaisajan talot taalla suunnassa ovat karismaattisia ja kauniita, mutta varovaisia luonnonvalon suhteen. Vaikka pikkuruutuiset ikkunat ovatkin suloisia niin valonkantoon eivat niita parhaita. Siihen sitten mukaan tummat puulattiat ja seinapaneloinnit, niin hamaralta kuulostaa. Aikeina on levittaa valkoinen kiiltava maali olkkarin kattoon ja seiniinkin, sen tumman paneelin ylapuolelle. Paneeleita ei voi poistaa, ovat sen verran olennainen osa huushollin luonnetta ja alkuperaa. Ja ovat kaiken kukkuraksi Nairobin legenraarisen Stanley Hotellin miestenbaarin paneelit, kuulemma. 


Keittiosta tuli kirkas ja kaunis. Tilauksessa on viela Marimekon vahakangas poydalle, niin johan ollaan kukka saatu. Tahan mennessa rempan kokonaishinta on about 50 Euroa maaleihin, siina se:). Meidan Breshnev-hanslankari on hoitanut homman tyylipuhtaasti. Pari ovea tarvitsee hiukan laadunparannusta yhden maalikerroksen verran. Eipa valittamista. 


Saunoista pitaa huolta tontut, puutarhoista pienet vihreat posliiniukot. Meidan keittiota pitaa silmalla torvea soittava keittioenkeli. Matkamuista Karibialta, vuosien varrella jo monet keittiot hoitanut. On meilla toinenkin keittiokeiju - koeaika-Catherinesta on kehkeytymassa olennainen osa meidan kerhoa. Loistava kokki ja mukava emanta. Hyvin taisi kayda.


Comments

Popular Posts