20% harmaata


Jaahas, niin se sitten on. Kyse siis hiuksista, omistani. Eihän se nyt mikään uutinen ole, harmaita irtolaisia on tuijoteltu jo vuositolkulla, ja värjäilty piiloon pidempäänkin. Kuontaloksi on alunperin siunaantunut sellainen Littosten maantienvärinen suomalainen tukka, jota on sitten väritelty ja väännelty tilanteen ja mielen mukaan. Ei koskaan mitään kovin radikaalia, tälläistä vaaleankirjavaa. Tummaksi ei tämä pää enää luonnistu - varsinkin kun on 20 prossaa hiuksista harmaita, kuulemma:) Blondina on harmaiden hävittäminen hiukan helpompaa, tummana olisin taas juurikasvun armoilla. 

Olin tällä viikolla taas rutiinituunauksessa kampaajalla, ja sain taas muistutuksen harmausprosentista. Jolla ei muuten ole mitään väliä, joka ikinen väritön hius on ansaittu, itketty ja eletty - nyt vaan pidetään ne  hiukan vielä värin ja vällyn alla. Ihana Arja on hoidellut mun tukkajuttuja jo vuositolkulla, ja taas oli hauskaa tuntitolkulla. Reseptinä on ihan rehdit raidat, puolet vaaleita, toinen mokoma tummia. Yhtaan ei saa joukkoon tulla kuparia tai keltaista, vaan ihan rehtia seepraa olin hakemassa, ja seepran sain.

Kampaamosta viela... keidas, palmuilla ja virvokkeilla:) Saa valita jos tahtoo istua puutarhassa aurinkovarjon alla, tai perinteikkäästi sisällä peilin edessä. Jalat penkilla kummassakin. Ja tarjoilu toimii, cappuccinot, valkkarit ja jäävedet tulee kuin liukuhihnalta, manikyyrit, pedikyyrit, kulmat ja niskat hoituu siinä ohessa.

Torstaissa on toivoa, ja perjantaissa roppakaupalla onnea.

xxx

Comments

  1. Tuollaisen kattauksen jos täällä kampaajalta tilais, niin maksais sellaisen omaisuuden, että ehtis kyllä olla 100% harmaita ennenkuin olis taas seuraavan kerran varaa käydä :).
    Näyttää täältä räntäsateen keskeltä katseltuna just niin luksukselta kuin varmasti onkin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta, vaikka itse tukan puneeraus on aika lailla kotoisissa hinnoissa - tai siis hiukan alle kaiketi - niin kaikki kyytipojat, palvelu, ambienssi, aika ja tykötarpeet tekee touhusta ihan oikeeta de luxusta;)

      Delete
  2. Sama homma oli rahikaisella tänään. Sävyinä blondi ja hunaja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täällä hommat sujuu aika simppelisti aiheella vaalea, vaaleampi, tumma, tummempi. Mutta onneksi on suomalainen Arja, joka ymmärtää meikäläisten hiuslaadun päälle. Mutta yes, vaalea on pop!

      Delete
  3. Tuollaiseen kampaamoon, kun pääsisi...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heipat, se on se palvelu mikä vie jalat alta... joskus se ehta luksus on just niin pienestä kiinni. Viikonlopputerkut!

      Delete
  4. Piti tulla vielä kirjoittelemaan...Siis ymmärsinkö oikein tuon Littoisten maantienväri jutun....Kirjoittelen meinaan Kaarinassa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No juu juu, kotikunnaat on Turussa siinä Kupittaan puiston kupeessa - mutta kapalona on kannettu kotiin Littoisiin.. ja sieltä se tukan värikin on kaiketi ammennettu;) Ollaan siis samoilta kunnailta - ihanaa!

      Delete
  5. Tuo fiilis on kun Thaimaasta ikään. Sitä tuntee itsensä niin prinsessaksi tuollaisessa käsittelyssä....

    ReplyDelete
  6. Mun täytyykin ensi viikolla - kun menen ottamaan vähän vaaleita raitoja - huomauttaa, että valkkaritarjoilu olisi aika mukava :) Mulla on myös ihana kampaaja, mutta en taida haluta istua pihalla juomassa valkkaria.. Tänään tuulee ikävästi pohjoisesta ja aamulla tuli räntää. Noi sun ilmastot ottaisin samantien. Viikonloppuhalauksia!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moro Mari, pitäisi joskus kokeilla sitä valkkaria rännässä, tiedä vaikka miten olisi hitti;) Isot isot rutistukset sinne suuntaan myös x

      Delete
  7. Kyllä tuolla kampaajalla vaan kelpaa istuskella vähän pidempäänkin ;D
    Mulla on kanssa littoisten maantienvärinen tukka , olen nimittäin sieltä kotoisin . Maailma on pieni ;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei - samoilta nurkilta siis! Hauska juttu, ja muuten - täällä virtuaalimaailmassa pyörii meitä varsinais-suomalaisia oikein roppakaupalla! Go! Isot terkut!

      Delete
  8. Ihan hyvä symbolinen suhdeluku: 20% harmaita hiuksia mutta 80% naurua ja auringon värejä :)

    ReplyDelete
  9. Jotenkin olen nyt etukäteen ajatellut, että harmaannut sitten, kun sen aika tulee. Katsotaan muutanko sitten mieleni, mutta nyt tuntuisi ihan kivalta ajatukselta harmaat raidat maantienvärisessä tukassa. Jos minä olisin siellä, ottaisin varmaan paljon pieniä lettejä. Vai onko se siellä teillä in?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just niin itsekin joskus ajattelin, elegantti harmaa on ihan pop. Paitsi kun osuu ne harmaat kohdalle, niin mieli muuttui ja värjäämisruljanssi jatkunee siis toisaiseksi:) Pikkulettejä saa totta kai, mutta meikäläisten tukka on himpan liukas moisiin. Terkut!

      Delete
  10. Omalle kuontalolle tehtiin sama juttu. Myssy päähän, virkkuukoukulla hiusten nyppimistä ja vaaleutta tilalle. Nuorempana ajattelin, että on säälittävää, kun "vanhemmat" naiset blondaavat hiuksiaan ja nyt itse vanhempana ladynä teen samoin.:-) Koko lysti maksoi 66,- ja kuppi kuumaa kahvia kaupan päälle. Sinun kampaamosi on kyllä huippu mukavan näköinen ja tunnelmallinen.
    Tarja L

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kuule, blondaaminen on ihan pelastus... meillä vanhemmillakin;) Mukavaa viikonloppua ja kiitos kommentista!

      Delete
  11. What a lovely hairdressers filled with colour and character. Have a fun weekend with your new bright hair.

    ReplyDelete
  12. Oi mikä raikas kampaamo! Mä kyllä ottaisin sen valkoviinin ja villin manikyyrin ja laittaisin elämän risaiseksi!

    ReplyDelete
  13. Nyt oli niin herkullinen aihe, että pakko tarttua näppikseen eka krt :) Minä luulin, että olen perinyt äidiltäni "harmaantumattomuuden", ts. hänellä oli 60v juhlissaan vielä aivan pikimustat hiukset, jossa vain muutama harmaa seassa. Järkytykseni oli suuri viime kesänä, kun 48 vuotiaana löysin itseltäni harmaita! Täysi paniikki ja kaikki hienot ajatukseni etten värjää hiuksiani, joutivat romukoppaan.

    Tässä sitten on panikoitu siitä asti. Ja ketä uskoa: nuorehko mieskampaaja sanoi että eihän niitä nyt kovin paljoa ole, kun taas viime käynnillä eri paikassa reilut 5-kymppinen naiskampaaja sanoi, että ei hän löydä yhtään. Hmm, hänellä ei ollut kyllä minkään valtakunnan laseja päässä, joten rohkenen ajatella, että hän ei nähnyt harmaitani ;)

    Enivei, samassa kerhossa ollaan, että hiuksiani nyt värjätään hiukka omiani vaaleammaksi, jottei juurikasvu paljasta niitä omia värittömiäni :)

    Kiitos elämänmakuisesta ja värikylläisestä blogistasi!
    Paula Pohjanmaalta

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts