Rintsikka Rottingilla... ja laajakaistalempeä. On se aika hurjaa, kun koti tuntuu kodilta vasta kun saa kympin uutisten taustahälyn keittiöön ja salamasuhinalla toimivan netin näppituntumalle. Se on se suomalaisten kuuluisa ihmisoikeus, allekirjoitan koska tahansa;). 

Tosin tämän päivän tärkein kommunikaatio on tehty ihan vanhanaikaisesti puhelimella ja tavattoman huonoilla linjoilla vielä kaiken lisäksi - on pidetty pitkät puhelinsessiot Nairobin Matharen slummiin ja saatu sutvittua se meidän Asanten maailman paras koulukirjatilaus perille ja 126 tölkkiä äidinmaidonvastiketta orpiksen vauvoille. Siinä jotenkin menee aina vaan hiljaiseksi, kun slummikoulun rehtori sanoo ujosti I love you ja toivottelee siunausta koko koulun ja kommuunin puolesta. Ja on se ihmeellinen kunnia olla se välikäsi näissä pienissä väännöissä, jotka ovat meille aito ele hyvää tahtoa oman elon kiireissä, mutta joiden vaikutus on kuitenkin elinehto orpiksen vastasyntyneelle tai tulevaisuudenlupaus slummikoulun koululaisille, niille pienille kuin vähän isommillekin. Mahdollisuus elämään. Siinä se. Kiitos niin monelle. Vitsi kun on hyvä mieli. Ymmärtäkää hyvät ihmiset mikä voima meillä on käsillä. Where is a will, there is a way. 

All right, ja nyt sitten paljon raadollisempaa juttua. Meidän koti ja meille niin tavattoman tärkeä, totta kai. Ollaan saatu paikkoja kuntoon hitusen. Edelleen on komerot kaaoksessa ja lokerot sikinsokin, mutta alkaa pikkuhiljaa hahmottua se lopullinen asetelma. Olen väkisin pidättäytynyt naputtelemasta kaikkia tauluja seinille - tässä pitää vielä harjoitella kaapin paikkaa. Papa Sumbunun sulista punaiset ovat kuitenkin jo kunniapaikallaan, tosin vielä koeajalla. 

Mutta tässä tämä. Vallan perinteinen rintamamiestalo, sokeritoppa keskushormilla ja kakluuneilla, kellarissa saunat, varastot ja telkkarit, ylhäällä katon alla tenavien makkarit ja kylppäri - ja sitten tämä keskikerros, josta on loihdittu tupakeittiö combo ruokatila... ja kakkukirsikkana laskettu laajennus, jossa uusi sisääntulo, olkkari, en-suite makkari ja parvi päällä. Eilen saapunut kierreporras on pop. Koko setti on kuin nappi silmään meidän kerholle. Talo tehty elämälle ja hulinalle, sotkuineen päivineen. Ja ihana valo, isot ikkunat kerrassaan. Pihalla nurmi ja omenatarha, terassi ja autotalli. Kotikadulta tuntuu löytyvän rauhaa ja rakkautta yli tarpeen.
 Ja maailman parhaat naapurit;)

Hyvät yöt. Kiitos tästä päivästä. 

Comments

 1. Kiitos kuvista. Ihana valo - ja värit! Voisin muuttaa teille asumaan ihan heti;)
  Kierreportaat! En ala!
  Ja hyvä kuulla, että tarvikkeet ovat kotiutuneet koululle Nairobiin. Eikä tämä tähän jää:)
  Hyvää yötä myös sinne♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Perjaintain riemua puolin toisin, eikö? Kiitos suloisesta kommentista, jeps, meillä on kotona pikkuhiljaa nurkat kunnossa - mutta ne tärkeimmät väännöt tehdään kyllä siellä slummien puolella;) x

   Delete
 2. Voi Jaana, kun olen onnellinen puolestasi. Perheesi "pesä" näyttää kodikkaalta ja nuo portaat on a i v a n mielettömän ihanat!
  Suloisia syyspäiviä sinulle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Erja kiitos! Pesä on löytämässä kuvionsa, ja portaatkin saatiin kotiin. Parven kaiteita vielä odotellaan;) Supermukavaa viikonloppua!

   Delete
 3. Opea koti ja ihanasti olette saaneet tuotua vanhan kotimaanne mukana. Eipä välttämättä arvaisi, että asutte rintamamiestalossa suomessa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kierrätystä parhaimmillaan, kaikki helyt ja kalut ovat tulleet mukana Nairobista... eipä taida ollaa yhtään muuta uutta kuin tuo huutokaupasta löydetty chippendalin samettisohva;)

   Delete
 4. Ihmenainen pisti siis kodin kuntoon ennen kultsin tuloa! On sussa puhtiaa!!! Maidot ja tsydeemit lämmitti sydäntä myöden! Ansaittua I love juuta sait!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Normiheebo in deed:) oot ihana. juu, nurkat kunnossa päällisin puolin... ja kun on tuo mieskin saatu kotinurkkiin lapsia vahtimaan, niin meidän olisi aika ryhdistäytyä ja laittaa plääni toimintaan. Heti syysloman jälkeen, ok? xxx

   Delete
 5. Ihana koti! Väriä, tummaa puuta, avohyllyjä ja aikas kivat nuo portaatkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, kiitos! Toi avohyllykonsepti on kyllä riskialtis tällaiselle hamsterille, mutta toistaiseksi vielä kaikki suurinpiirtein hallinnassa. Mukavaa viikonloppua!

   Delete
 6. Portaat kuin koru - kauniit ja sirot!

  ReplyDelete
 7. Niin kaunista, lisää kuvia koko talosta kiitos ! Kivaa kun olet päässyt takaisin blogisi ääreen :)

  Kirsi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Kirsi, lisää tulee, ihan taatusti. Pitää vielä siloitella huushollin loppunurkat ja sitten laitetaan lisää jakoon! Until then, oikein ihanaa viikonloppua!

   Delete
 8. Teidän koti on niiiin kaunis! mukavaa syksyä toivottaa Satu

  ReplyDelete
 9. jouduin hieman tavaamaan tuota yhtä sanaa: sala- masu- hinalla? Lopulta valaistuin; salamasuhinalla! Ihanan värikästä ja persoonallisia huonekaluja. Ei ehkä ihan perinteisen ritamamiestalon oloista, vaan paljon iloisempaa ja energisempää. Tämä voi olla kotirintamamiehen talo, ehkä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. No juu, ne on taas näitä meikäläiselle tuttuja sanahirviöitä... etkä ole varmaankaan ensimmäinen tai ainokainen niihin takertuneena;) Kotirintamaa totta tosiaan, mutta loppuhuushollissa on pidetty hiukan perinteisemmästä tunnelmasta kiinni;) Oikein muksaa viikonloppua!

   Delete
 10. Teillähän näyttää jo niin kodikkaalta. Luulisi että tuossa kodissa on asuttu jo vuosikaudet, ihanan lämmin tunnelma. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka moi - juu, se on se tavaran määrä, joka pistää paikat heti asutun näköiseksi;)... ja onhnan tässä sama meininki kuin meidän Nairobin kodossakin, eli tutuilla sävelillä mennään;) Oikein ihanat viikonloput!

   Delete
 11. Tuli hyvä mieli kun luin postauksen. Ihanaa kun autatte apua tarvitsevia. Kerro taas kun voidaan jotenkin auttaa. Mulla on yksi idea mielessäkin. Palaan siihen jos saan aamenen:) Ja toi teidän koti! Mekin ostettiin juuri talo. Wanha puutalo ja voi että.. voiskohan joku lähettää meille Afrikasta tota väriä ja puuta. Mä haluaisin kanssa tuollaisen sisustuksen:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos hyvästä mielestä, ja sen myötäisistä ajatuksista! Kerro lisää kun aika on oikea, jooko?! Vanha puutalo on kyllä niin täynnä tunnelmaa ja vaikka mitä mahdollisuuksia...väriä vaan rohkeesti mukaan ja ihanaa sitä tulee! Viikonloput!

   Delete
 12. Ihanat värit - ja huikeat kierreportaat! Kuulumisiin ja halit!!

  ReplyDelete
 13. Kyllä se Afrikka ihan oikeesti tuli teidän mukana Turkuun!
  Nautinnollista Suomen syksyä teille koko poppoolle!

  ReplyDelete
 14. Ihanalta nayttaa, lisakuvia odotan innolla :)

  ReplyDelete
 15. Yksi kauneimpia näkemiäni koteja!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts