Barcelona in my Bathroom (ja vihoviimeinen vessaremppakuvakollaasi)

Voi kiesus. Oli 55 siistiä mattoa pikkumosaaikkilaattaa, kauniinväristä ja kallista. Sitten tuli kaksi laattamiestä, jotka liimasivat laattamatot puuliimalla suihkun seinään. Puulimalla. Koko päivä siihen vierähti. Tuli emäntä tarkastamaan työnjälkeä ja sai härtslaakin. Aivan silmitön sekasotku.  Siis niin kammottavaa jälkeä, että en voinut kuin nauraa. Pienet sievät  siniset laatat oli räiskitty pitkin seiniä ihan holtittomasti. Ei yhtään suoraa saumaa, ja välillä ei saumoja lainkaan. Hetken nauratti ja mieliessä livahti Gaudi. Sitten räjähti realiteetti naamalle todeten, että laatat pitää repiä irti. Omin sormin raavin kymmenen tuhatta Tiffanyn sinistä pikkupalikkaa pois seinästä torstai-iltana. Onneksi se puuliima. 
Laattamiehiä en päästänyt enää lähimaillekaan, ja päätin ottaa härkää hännästa - jup, ja hoitaa laattapuolen ihan itse. Rakennuksilla olen sen verran monta kesää muinoin viettänyt, että yhden kylppärin mosaaikkilaatoituksen hoitaa melkein lonkalta, noin periaatteessa ainakin. Eilen klo 1600 se alkoi. Viisi neliöta neitsytseinää ja laatikko kertaalleen liimattuja laattoja. Sisulla.
Muutamaa eri liimatekniikka kokelin, ja omani löysin. Hidasta hommaa, terapeuttista tosin. Laatta kerrallaan ja vatupassia välillä. Tunti toisen jälkeen, rivi rivin päälle. Kahvin voimalla - valkkaria en viitsinyt ihan vain työnlaatua pilmälläpitäen - mutta onneksi oli Radio Nova. Suomalaisia uutisia ja klassikoita... talo naristi nurkkiaan ja sade pieksi ikkunaan. Riimiä rupisia. Pikku hiljaa,  pikku hiljaa - mutta puolen yön jälkeen alkoi laadun taso heiketä ihan orgaanisesti ja rivit mennä kiemuraan. Kello kolme luovutin sovinnolla ja hiukan pettyneenä, kun ei ollut homma hoidettuna loppuun asti. 11 tuntia ja lihakset kipeenä. 
Sain kuitenkin laatat siihen malliin, että tämän aamun suihkunasentajat pystyivät aloittamaan letkuhommat. Olin jo seiskalta saumaamassa, ja sehän teki ihmeitä. Löysä liima oli aiheuttanut muutaman liukulaatan yön aikana, mutta saumalaastin kanssa sain kaikki karkurit napakasti paikalleen. OK, mutta nyt ihan kylliksi tätä remppalätinää.. ketä kiinnostaa?! Mutta kaikki nämä turhanoloiset päivitykset toimittaa työmaapäiväkirjan virkaa, vaikka:)..


Tähän viikonloppuun mahtuu paljon muutakin. Niistä lisää tuota pikaa. Ja tämä oli sitten virallisesti viimeinen toilet+tarina yläkerrastä. Valmiista vilautan kuvan kylläkin - jos tulee hyvä. 

Cold is on the Right and Hot is on The Left.

Comments

Popular Posts