Sadetta ja Sampanjaa

Ihan pakko laittaa ilo jakoon. Tänään oli superpäivä, ihan alusta loppuun. Sadetta on pidetty ja monta juttua alta pois hoidettu. Sain olla ihan kunnon äiti heti aamusta, vein tenavat kouluun. Harvinaista. Ja hain koulusta. Lähes jo outoa. Nyt illansuussa on jatkettu himassa hengailua, vietetty merkkipäiviä ja tissuteltu sampanjaa. Sade lamaannuttaa, ja on vaikea edes teeskennellä haluavansa tehda mitään muuta kuin vetää villasukat jalkaan, laittaa takka päälle ja pitää varrellinen lasi liki.

Ja voi hyvillä mielin uskotella itselleen, että kaikki hyvin ansaittua... eli takaisen aiheeseen koti ja kohennus: kylppäri revittiin ruvelle viimeistä piirtoa myöden, ja eilen alkoi hommat totisella touhulla. Arkikomediaa kerrakseen. Timpuri oli kutsuttu kekkereihin, niin myös putkimies ja meidän pojat omasta takaa. Siinä riitti vilinää ja vilskettä yhteen kylppäriin. Tulin eilen tarkastuskäynnille lounasaikaan ja löysin yläkerran niin täynnä tuntematonta populaa, etten meinannut mukaan mahtua. Timpuri ja putkuri olivat molemmat tuoneet mukanaan apurinsa, ja koko sotkussa oli mukana kahdeksan miestä. Suomessa keskikokoisen julkisrakennuksen työmaalla on samanverran miestyövoimaa, kuin meidan kymmenen neliön kylpyhuoneessa.
No, tulosta tuli ja löydettiin ihana lankkulattia kaikkien vinyylien ja korkkien alta - ja myöskin mätä lautarivi suihkun alta. Niin märkä, etta puupurusta löytyi kastematoja, ja ollaan kuitenkin kaksi kerrosta lähimmästä kukkapenkistä. Ei huolta, kuivurit päälle ja aamuun mennessä oli tilanne pelastettu. Paitsi, että piti lähtemän hakemaan bitumia ja lisätarpeita vedeneristykseen - ja samalla viimeinen yritys Tiffanyn suhteen. Kaikki meni niin putkeen kuin olla ja voi. Löysin kaiken haluamani. Kuusi tuntia ja puolitankillista löpöä ruuhkissa seisomiseen, mutta kannatti.

Nairobin vanhassa teollisuusalueessa on aivan oma hohtonsa ja viehätyksensä. Valtava viidakko kojua, hallia, varastoa, kioskia, kauppaa ja putiikkia. Kaikkea moderneista välinevuokraamoista pikkuriikkiseen kipsoihin, joista voi ostaa nauloja yksttäin. Ja tupakkaa, yksittäin. Siiromaatavaraliikkeet ovat mun ehdottomia suosikkeja,  aarreaittoja ja täynnä ideoita niille joilla on jo kaikkea. Onneksi rahaliikenne on kaikki käteisen varassa, joten heräteostokset hyvässä kontrollissa rahavajeen myötä. Hyvin suunniteltu on puoliksi toteutettu, koko juttu meni ihan nappiin.

Sieltä sokkeloista kannoin kotiin lavallisen tavaraa, ja puuhat jatkuu. Tänään oli hyvä paiva. 

Tänään oli lomapäivä. Gnite. 

Comments

Popular Posts