Safari Story III: A piece of Paradise


Takana huikeat neljä safaripäivää. Pistän tässa tulemaan kolmen postauksen trilogin;  kuvia &värssyjä meidän reissusta, koko kolmen setti melkein livenä.

Masai Mara / Serengeti luonnonpuisto kattaa yhteensa yli 25,000 neliökilometriä keltaisia lakeuksia ja savannia, Afrikan vihreitä kunnaita (aploodi vanhalle ystävälleni E. Hemmingwaylle ;), sinisiä kukkuloita ja miljoonia eläimiä. Luontodokumentit ovat tehneet alueen maailmankuuluksi, ja ihan syystä – ambienssi ja maisemat ovat kuin kollaasi Eedenin puutarhaa ja Jurassic Parkia. Etualalla leijonapariskunta heinissä köllien, taustalla seeprat ja gnut turpa turpaa vasten ja taaimpana norsulauma kaitsemassa pienimpiään. Minne käännänkin pään, villiä luontoa nään.


Kameran asetukset menivät taas kokonaan uusiksi, sillä Masai Maran satumainen valo on jotain mitä ei muualta löydä. Neljän päivän aikana taidettiin porukalla täyttää tusina muisitkorttia yhteensä. Heh, ja oltiin räpsimässä kameroita samassa rivissä National Geographyn ja BBC:n pro-porukoiden kanssa.

Suuri osa päivistä vietettiin ajellen ristiin rastiin. Vaikka samoilla ruohoilla on suihkimassa tusinoittain muitakin kävijäryhmiä, niin lakeuksien suunnaton koko antaa sen tunteen että kaikki se upeus ja luonto on vain meille.  Silloin tällöin radiopuhelinliikenne paljastaa herkkupalat muillekin masai-oppaille ja samaa leopardia voipi olla zuumaamassa muutamakin autolastillinen. Eipä haittaa, me saatiin ylväässä yksinäisyydessämme todistaa monta ihmettä – hyyenalauma virtaheporaadon kimpussa, leopardi ilta-auringossa, raukea leijonapari, norsunuorukaiset tukkanuottasilla, virtahevot täydessä raivossa ja vastasyntyneitä bambinpoikia hatarilla koivillaan.
Oltiin osana parhainta luontodokumenttia. Sitä aitoa paikan päällä. Satoja kilometrejä, satoja kuvia. Ja viimeinen setti vielä tulossa;)

Comments

Popular Posts