Aattoilta


Mikä alkaa äffällä ja päättyy iihin. Ja kaksi ässää keskellä. Sellaisia aikoja on meillä siis meneillään. Eli elellään edelleen epätietoisuudessa vaalien osalta. Turhautumista on isolla tekstillä joka puolella ja joka seinällä. Maybe tomorrow, maybe not. Ei ole siis varmaa pressaa vielä. Tai siis olisi kaksi halukasta ja innokasta tarjolla vallan kahvaan. Kumpi voittaa is the key. 

No mutta, tästä ei ole siis tulossa vaalivingutusta, vaan nyt keskitytään ihan muuhun. Meillä on huomenna juhlat. Voi kiesus mikä ajoitus - sanon minä ja muut - mutta kun päivä lyötiin lukkoon aikoja sitten, niin mietittiin viinejä eikä vaaleja. No eihän meillä nyt yleensäkään laiteta kekkereitä ja politiikkaa samaan lauseeseen, siis eipä nytkään. Eli meillä on juhlat, jollei joku force majeure ota tulta alleen huomenna ja ollaan koko kansa kaaos-mellakka-sekasorto-kriisin partaalla. Niitähän ei nyt mietitä ei, vaan keskitytään kattaukseen ja menyyseen. 

Teemana on ihan rehellinen neljän ruokalajin dinneri. Vieraita odotellaan ihan Ruotsia myöden:), Meitä on tusina pöydän ympärillä, ja tänään ollaan puuhattu siskon kanssa kattaus kuntoon. Eri uskontokuntia paikalla lienee kolme, joten ruokapuolesta ainut sopiva on kala tai kana. Normikokki tulee tuuraamaan koko kestin, tekee ostokset, kokkaa ja tarjoilee. Mutta aperitiivin kyytipojaksi ajateltiin jotain tosi spesiaalia ja itseaskarreltua - meidän omat ruisnapit, sinappirahkaa ja lohta. Tehtiin testipalat, ja kielet meni mennessään.

Eli pöytä on koreana, odotusta ilmassa. Ja muuten oli sen verran nopsat sormet ja huolimaton mieli, että olin laittanut jo linjoille raakilepostauksen, oikolukematta ja kuvitta. Oioi ja auts. Mutta tässä on nyt sama raakile, hiukan ruukattuna ja sentään kuvilla;)

Kyllä kaikki hoituu, tavalla tai toisella. Vaalistudio jatkuu, tilanne on tasan. Huh. 

Comments

 1. Mukavat juhlat teillä tulossa...kuvia niistä odottelen...:)
  Toivotaan, että ei tunteet pääsisi vallalle...ei juhlien vuoksi, eikä muutenkaan.

  ReplyDelete
 2. No sillai...aina ei tule katteltua kalenteria tarpeeks tarkasti! Jos vaikka saisitte nostaa maljan uudelle pressalle, who knows?

  Hauskoja juhlia sinne, meillä on onnellisesti tyhjä viikonloppu kalenterissa, aaaahhhh!

  Nollataan, arvaat kyllä missä! Täällä on kevättalvi parhaimmillaan, upeita kelejä luvattu :)

  Muistatkos vielä millainen on Länsi-Suomalainen maaliskuu? Se on kuin uhmaikäinen lapsi, käy hermoille kun ei usko eikä kuuntele järkipuhetta.
  Mutta sitten kun hymyilee "aurinkoisesti", ei voi millään olla rakastamatta! Sellainen on Turun maaliskuu, terkkuja xxx

  ReplyDelete
 3. No huh huh, mitä fiilistä. Toivottavasti saatte juhlat pystyyn ja voitte nollata ajatukset kaikesta lurjastabja epävarmuudesta.

  ReplyDelete
 4. Hauskaa ja rentoa juhlatunnelmaa sinne itärintamalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kaikki meni nappiin, ja kaikki nyt niin ihanasti!

   Delete
 5. Vesi herahti jo kielelle katsoessa edellisessä postauksessa noita ruisleipäsiä. (Ikuisuus ulkomailla asuneena ruisleipä on sama asia kuin jollekin kaviaari...jos kaviaarista tykkää ja arvostaa). Ihanat on kattaukset ja kuulostaa kaiketi tulevan hyvät juhlat joissa on hyvä tunnelma,
  oispa kiva olla tusinassa mukana:-) Anne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Anne, juhlat menivät ihan nappiin. Kokki ylitti itsensä, naurettiin kaikki kippurassa, ja ilta vierähti aamutunneille;) Nyt sitten silmäillään jo tulevaa viikkoa.. Terkut sinne!

   Delete
 6. Ihania juhlia teille! Täällä herättiin (kevät)aamuun 15 asteen pakkasessa, mutta ihana aurinko varmaan tekee tehtävänsä ja iltapäivällä jo hikoillaan toppatakeissa. Edessä pitkästä aikaa viikonloppu, johon ei ole ahdettu mitään erityistä. Ehkäpä sivakointia keväthangilla tai ihan vaan oleilua. Perjantaihalaukset!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heips - toivottavasti takana mukavat viikonloput. Meillä ihan supermukavaa - kun on niin tavallista ja rauhallista;) Hugsx

   Delete
 7. What a gorgeous table setting I particularly love the roses in the glass. Have a lovely mothers day

  ReplyDelete
 8. Näyttää ja kuulostaa ihanalta ja herkulliselta. Toivotaan, että vaalitilanne ratkeaa johonkin suuntaan...Mukavia juhlia!!
  XX

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts