Naku nainen


Jatketaan hiukan edellisen postauksen linjoilla ja jutellaan lahjoista. Liekö vanhanaikaista taiko eikö, mutta meillä on täällä varsin perinpohjainen lahjakulttuuri. Siis lahjoja ostetaan ja annetaan, niihin panostetaan ja niitä funtsitaan. Eikä se ole se paketin arvo, koko tai viivakoodi mikä tärkeintä, vaan se ajatus ja sopivuus, tyyli ja tunnelma. Lahjavalikoimat ovat tietysti kotimaisella mittakaavalla suhteellisen suppeat, siis haastetta. Tenaville, tai siis niiden kavereille, olen kategoriassa tylsä: sorrun helppohin ja fiksuihin hankintoihin - kirjoihin. 

Aikuisten kanssa homma on selvästikin hankalampi. Kukkia ei lasketa lahjoiksi, kaikki tienposket pursuavat euron ruusukimppuja. Ei hyvä. Viinit - vakkaripakkaus illalliskutsuille, ei lasketa lahjaksi. Kirja, miten löytää se oikea? Liian kimuranttia. African knick-knacks, meillä kaikilla on jo kaapit ja hyllyt pullollaan täkäläistä kippoa ja kulhoa. 

All right. Saatiin kutsu illastamaan espanjalaisittain ja juhlistamaan oikein hyvän kaverin synttäreitä kaupungin uusimpaan ravintolaan. Tänä iltana siis. Siinä meni taas sormi poikineen suuhun, kun olen pohtinut tätä lahjapolitiikkaa. Siis mitä miehelle lahjaksi? 

Ha. Taidetta. 

Ensin ajattelin afrikkalaista, ehkä grafiikkaa. Ei löytynyt mieleistä. Mutta löytyi vesivärityö paikallisen gallerian takahuoneesta. Tuntemattoman taiteilijan herkkä ja kaunis naisen torso, joka on muuten luonnossa paljon paremman näköinen kuin näissä valjuissa kuvissa;). Ja huomasin, että meillä on näitä nakuja naisia seinillä enemmänkin;)

Pistettiin mimmi pakettiin ja toivottavasti sankari on muikeena ja mielissään. Muuten tuon rouvan takaisin kotiin ja paikka on jo katsottuna. Mutta nyt menoksi ja matkaan.

Mainionmukavaa viikonlopun aloitusta kaikille. 

Comments

 1. Taulu saaminen lahjaksi on aina ihanaa...tykkän kovasti tauluista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja niin tykkäsi sankarikin, eli sille tielle jäi torso;)

   Delete
 2. Loistava lahja...miehelle varsinkin varmasti mieluisa...upea myös tuo karahvi, jonka sattumalta löysitte varastostanne, aika kiva ylläri.
  xx

  ReplyDelete
 3. Ihmettelisin, jos ei olisi mieluinen. Iloisia juhlia sinne :)

  ReplyDelete
 4. Hauskaa iltaa! Tuosta ei voi olla pitämättä :-)

  ReplyDelete
 5. NO eiköhän tuo ole miehen kuin miehen mieleen:) Onnistunutta iltaa.

  ReplyDelete
 6. Meidän Isäntä ainakin ilahtuisi tuosta ihan vallattomasti - olisi se vähän vaihtelua näihin meidän muihin tauluihin - joita siis on seinät täynnä.
  Hauskoja juhlia ja mukavaa viikonloppua sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Lady - juu, onnistunut koko kokoonpano paketeista juhliin. Mukavaa sunnuntai-illan alkua sinne suuntaan;)

   Delete
 7. Lahjapulmat ovat tuttuja täälläkin. Mutta sun valinta ei varmasti mennyt mönkään. Kukapa mies ei naisesta ilahtuisi :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kun on mieluisa lahja, niin se antamisen ilokin kummasti tuplaantuu...

   Delete
 8. No jopas onkin napakka lahja! Näyttää tosiaan siltä että viihtyisi teilläkin :)

  ReplyDelete
 9. Kuullostaa aika haasteelliselta kyllä lahjojen miettiminen, mutta hauskan idean olet keksinyt! Kyllä uskoisi tuon olevan mieleinen!
  Kerrothan sitten mitä tämä mieshenkilö taulusta tuumasi : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voih, mies oli ihan muikeena, ja niin oli rouvakin - eli oikeaan kotiin täti pääsi!

   Delete

Post a Comment

Popular Posts