Hotelli Havelin über-brunssi


Dadaa, pullantuoksua! Mun äitipuuhailun tavoiterima on jotenkuten armollisen matalalla: sylittelyyn, läsnäoloon ja laatuhengailuun kun yltäisin. Edes. Itse asiassa mulla on kaksi maksettua naisihmistä kotona hoitamassa ne äidin perushommat kokkailun ja pyykkäilyn välimaastossa. Eikä tämä ole valinta ei - vaan työkulttuurin, työmoraalin ja pakon sanelema tilanne.

Mutta: sunnuntait on niitä viikon ihanuuksia, ollaan sitten safarilla tai kotosalla, niin touhu on kellotonta ja parhaassa seurassa. Omin ehdoin. Tänään oltiin koko kerho pystyssä jo aamut´uimaan, ja tenavat pyysivät sellaista ihanaa aamiaista jota saa aina hotelleissa;). Voi raukat, jotain muuta kuin muroja, I guess. No mutta miksei, ja tehdään sitten kunnolla kun toimeen ryhdytään. Vaivattiin taikinat, paistettiin pekonit, munat, viipaloitiin juustot ja kinkut, ja pilkottiin heldelmät ja vihannekset. Mulla on surullinen suhde sämpylätaikinoihin, joten triplasin hiivat ja sain elämäni ensimmäiset kohonneet sämpylät. Jes. Niitä rippeitä on tässä napsittu pitkin päivää, ja eipä kuulu valituksia vaikkei lounasta eteen kannettukaan;)

Kaikki tykätään tästä nurkissa pyörimisestä, mutta alkaa kaupungin pölyt kutittaa kurkkuja pikkuhiljaa. Brunssin yhteydessä juteltiin tuikitärkeitä: ja perheneuvosto delegoi äidin suunnittelemaan ensi viikonlopun safarin paikka ja reitti, iskälle annettiin pakkaaminen ja autonhuolto, ja muksut eri kokoonpanoissa lupasivat putsata teltat, kimpsut ja kampsut. Siinä se, demokratia täydessä iskussa.

Täältä toivottelen mukavaa sunnuntaita kaikille, ja uusille lukijoille ison isot tervetulijaiset!

Comments

 1. Tuollainen aamiainen maistuisi minullekkin...nälkähän tässä tuli jo katsellessa....:)
  Onnelliset lapset, kun saavat sunnuntait itselleen.♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, pitää totta kai olla iloinen niistä yhteisistä hetkistä, mutta voi kun niitä saisi jotenkin lisää...

   Delete
 2. Reiluu tempaista tuollaiset aamiaiset linjoille! Ihanalta näyttää! Kadehdin!

  Kuule, eikö se ole äidin pääasiallinen virka, vetää kunnolla kotiin ne lämpimät sylit ja suuret linjat? Tuskin ketään on palkittu vuoden äitinä sukkien lajittelusta...?

  ReplyDelete
 3. Kuulostaa vallan ihanalta tuo safarisuunnitelma! Mukavalta ja herkulliselta näyttää myös brunssinne :)
  Kotoilu on vaan niin kivaa, maanosasta riippumatta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kotoilu on kivaa ja arki on parasta, ollaan sitä sitten missä tahansa;)

   Delete
 4. Välillä sitä jaksaa tsempata herkkuaamiaista tai muuta herkkua! Tänään meillä tosin tsemppasi teinari, joka leipoi niin hyviä sämpylöitä, että en ole ennen saanut!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, hyvä teinari! Mikä ihana tilanne, kun muksut on sen verran isoja ja toivottavasti keittiöstä innostuneita, että ryhtyisivät kauhan varteem.. meiltä saattaa moista löytyä lähivuosina, hyvältä näyttää...

   Delete
 5. Meilläkin joskus (mm. tänäviikonloppuna kahteen kertaan) herkutellaan itsetehdyllä brunssilla. se on ihanaa arjen luksusta jota myös lapset arvostavat:)

  ReplyDelete
 6. Hei! Ihanat suunnitelmat.
  Tee sämpylätaikina edellisenä iltana kohoamaan jääkaappiin. Normaaliannos tai vähemmän hiivaa riittää. Tulee kuohkeita ja hyvää! Ja säästää vähän aamusta aikaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loistava vinkki, kiitos! Kyllä mua hiukan hirvittikin se hiivamäärä, joten mieluusti kokeilen jääkaappitemppua seuraavaksi;)

   Delete
 7. Ihana sunnuntaibrunssi, me taidetaan pitää samanlainen ensi viikonloppuna kun saadaan isi takaisin kotiin Suomesta. Mukavaa viikon alkua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos toivotuksista, oikein roppakaupalla sitä samaa sinne!

   Delete
 8. Breakfast looks delicious wishing you a happy saint Patrick's day

  ReplyDelete
 9. Tyokulttuuri, tyomoraalin ja pakon lisaksi taalla henkilokunnan palkkaaminen on kylla myos ympariston oletus. Ihmettelin touhua muuttaessamme Malawiin, mutta tajusin aika nopeasti, etta mua ei pideta kapitalistisikana jos tarjoan (Malawin tapauksessa) kouluttamattomille paikallisille palkkatyota vaan pain vastoin mua pidettaisiin jarjettomana riistajana, jos EN palkkaisi ketaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika napakka totuus muuten, juuri niinhän se on. Tavallaan saadaan jonkinsortin win-win-tilanne toimimaan...

   Delete
 10. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 11. Voih! Mulle tuli hirvittävä nälkä! Jos nyt lähtisin tulemaan sinne, niin saisinko myös tuollaisen aamiaisen? ;)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts