Casino

Onko joskus mitään mukavampaa tai kotoisampaa kuin lautapelit? Hei, ihan tosi... tässä arjessa jota hallitsee läppärit, pleikkarit, kännykät, fb:t, pädit ja podit. Rehellinen kunnon lautapeli laittaa väen saman pöydän ääreen, kosketuetäisyydelle noin mielellään, katsekontaktia ja dialogia mukaan menoon pliis.

Me ollaan oltu lautapelien kuningaskuluttajia jo vuosia, meillä on pelattu muutamat Afrikan Tähdet ruvelle, Tatun ja Patun suomenkartta on kaluttu rei´ille, ja uusimpia pelejä kokeillaan aina kun tuliaisiksi saadaan. Lemppareihin kuuluu parin joulun takainen Dixit, tarinapeli, jossa on kymmeniä toinen toistaan huikeampia kuvakortteja. Viimeisin vetonaula on Menolippu - strategiapeli, jota isommatkaan pojat eivät yleensä laske näpeistään. Lautapeleillä on meidän tenaville annettu suomenkielen perusteet - jos ryhtyy englannilla solkkaamaan kesken pelin, niin punainen kortti vilahtaa samantien. Studiosta loihdittiin taas täksi illaksi peliluola, jossa otettiin tiimeistä mittaa ja vedetiin pelikierroksia poikineen, myötäpäivään. Kyytipoikana strawberries&brownies;)

Menolipuista puheenollen (ja rauhan maassa vallitessa) uskaltauduin tänään ostamaan meille miehen kanssa matkaliput. Jou. Lupauduin tammikuisen synttärin kunniaksi raijata rakkaani ikimuistoiselle lomalle, ihan kaksistaan. Nyt pitänee se lupaus lunastaa ja tänään pistettiin alfa-suunnitelma käyntiin. Meillä on menoliput. Ja paluuliput;)  Maltetaan ja uskalletaan jättää lapset kotiin. No hätä, maailman paras lastenvahti Suomen Turusta on buukattu paikan päälle. Mutta niistä seikkailuista kuuluu lisää lähiviikkoina, nyt keskitytään vielä arkeen ja paavinvalintaan.

Viikonjatkot ihan kaikille.  

Comments

 1. Lautapelit rules. Juuri viikonloppuna pelattiin täällä Trivial Pursuittia:) Kiva kun pojat alkavat olla sen ikäisiä, että häviö ei ole enää maailman loppu:) Äänitaso kyllä nousi niin korkealle, että mies sanoi, että lopettaa kohta pelaamisen meidän kanssa:)
  Ihanaa reissua teille. Tollainen kahdenkeskeinen matka tulis kyllä tarpeeseen täälläkin.

  ReplyDelete
 2. Oih! Lautapelit! +korttipelit ja pasianssit ;) kaikki jännitys johon ei tarvita sähköjä! Superfun! Meillä on aina pelattu, lasten kanssa ja loppuillasta ilman lapsia...aamuun asti. Pitääkin kaivaa pelikortit esiin ja haastaa herraseni Häntä-Maijaan!

  Wau, 2 hengen loma! Sinne ei pelikortteja tarvita ;)

  Ajatella, valitsevat naimattoman, perheettömän, selibaatissa koko ikänsä eläneen vanhan miehen päättämään miljoonien naisten ehkäisyistä, raskauksista, perheistä = elämästä. Onnea ja menestystä vaan... Kaikella kunnioituksella...Papa...

  ReplyDelete
 3. Lautapelit on parhaita! Meillä on aikamoiset määrät pelejä sekä täällä kotona että maalla. Ja lasten (nyt jo aikuisia nuoria) kanssa on pelattu pienestä pitäen. Ei tarvinnut lapsia kahta kertaa pyytää peliin ja siihen jäivät pleikat ja tietsikkapelit kesken! Sanotaan, että lapsista, joiden kanssa on pelattu lautapelejä, tulee matemaattisesti lahjakkaita. Tiedä häntä, meidän lapset on - mutta mieluummin ajattelen, että ovat tulleet äitiinsä;)
  Nämä meidän nuoret muuten vieläkin kokoontuvat kavereidensa kanssa lautapeli-iltoihin. Ilman päihteitä, hyvää ruokaa, lautapelejä.
  Samoin meillä harrastetaan korttipelejä. Nuorista on edelleenkin tosi hauskaa tehdä äidistään Uuno;)
  Oikein hyvää viikkoa sinne täältä Turun seudun lumipyrystä!

  ReplyDelete
 4. Minä en ollut oikein lautapeli-ihminen siinä Afrikantähti-vaiheessa. Pelasin, kun oli pakko. Mutta nyt, kun lapset kasvoi ja päästiin toistenlaisten pelien ääreen, niin johan pelataan innokkaasti koko sakki. Meidän perheen lempparit on 7 WONDERS ja Carcassonne. Suosittelen!!

  ReplyDelete
 5. Meillä Alias-sananselityspeli unohtui Ranskaan hotelliin, voi sitä surun määrää! Voihan myös olla, että ranskalaiset eivät ole osanneet arvostaa löytöään! Lautapelit ovat kivoja, niin kuin sanoit ne tuovat porukan kasaan, usein ikähaitarikin voi olla tosi laaja ja kaikila on mukavaa.
  Pitääkin käydä ostamassa uusi Alias :-)

  ReplyDelete
 6. Moi! Kuulostaapa hauskalta toi Menolippu, pitääkin hankkia itelle. Carcassone, Monopoli ja Afrikan tähti ovat meidän suosikkeja. Ja tietty vuoden 1985 Trivial mökillä:) Halaus!

  ReplyDelete
 7. Ihana kuulla, että on niin monia muitakin lautapeleistä pitäviä : )
  Meillä on tapana, että me sisarukset perheineen kokoonnutaan kerran kuussa peli-iltaan. Aikuiset pelaa useimmiten Mexican Train -dominopeliä, mutta lapset ovat omissa lautapeleissään vaihtelunhaluisempia : )

  ReplyDelete
 8. Tosi hyvä, että pidätte yllä lasten suomenkielen taitoa...ja mikäs sen mukavampaa, kuin lautapelit...:)
  Hyviä seikkailuja miehellesi ja sinulle!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts