Mr. Wanga ja Singer

Ja huonekalujen huputusta. Näin aluksi ainakin. 


Postissa muutamassa olen maininnut oman kaupallisen tukiverkostoni. Kukka-Yrjö sai kovasti tunnustusta, ja nyt on sitten vuorossa esitellä hurmaava vaatturiverhoilijani vanhaherra Wanga. Alakerran vierashuoneeseen osui torpeedo viime viikolla, kun Mr. Wanga ja Singer asettuivat taloksi. Mr. Wanga on vanha tuttu, ja vastuussa meidän pytingin verhoista, peitoista, tyynyistä ja muista pehmoista.
Singerin kolkuttaessa Mr.Wanga saa loihdittua mitä tahansa, mistä tahanta.

Nyt on projektina huputtaa lähes kaikki talon nojatuolit. Konstailematon valkoinen puuvillakolttu tekee tuoleista kuin uudet. Olen pitkään pohtinut iki-ihanan ja -vanhan pormestarin kaluston kohtaloa - mutta mutta, päätin jättää kunnostukset sikseen ja antaa hupuilla uuden ilmeen ja elämän setille. Ja sama neljälle Artekin Nojatuoli Neljä Nolla Ykkösille, joiden alkuperäisiä villakangasverhoiluja olen vaalinut ja vahtinut lapsilta ja lemmikeiltä jo vuositolkulla. Nyt pääsevät tuolit arkikäyttöön, kun on saatu niille haalarit päälle;)

Tutustuin Mr. Wangaan jo vuosia sitten. Ensikohtaaminen oli viereisen kauppakeskuksen parkkihallissa, jossa Mr. Wanga piti pienenpientä verstastaan kellarin nurkassa. Puuhaa kaiketi piisasi - kunnes sitten meni bisnekset sen verran penkin alle, että piti parkkihallin nurkasta luopua. Nyt Wangan & Singerin strategiana on tehdä kotikäyntejä, ja hoidella ompelukset paikan päällä. Ei huono homma lainkaan. Meillä oli tänään kehityskeskustelut, ja sovittiin alustavasti, että Wanga pysyy meidän leivissä nyt ainakin muutaman viikon. Jollei pidempäänkin. Kaveri tekee niin nättiä jälkeä, päiväpalkka lähes symbolinen, ja kyllä meillä askartelua piisaa.

Kun on saatu huonekalut kuorrutettua, niin mulla on jo miljoona idistä kierrätyskankaiden uusiokäyttöstä.. kasseja, liinoja, peittoja, täkkejä. Jes,  ihan täpinöissäni. Voisin laittaa takapihan studioon ihan kunnon verstaan pystyyn - designkolmikko Wanga, Singer ja minä. Vielä vain naseva nimi meidän brändille, ja taivas on rajana. No joo, mutta miksei? ;)

Mutta nyt ihan ensimmäisenä keskitytään perjai-illan ihanuuteen. Suuntana Village Market ja oikein tulinen kanacurry. JamisNamis.

Suloja iltaan kaikille.

Comments

 1. Siinä todellinen taituri...ei siksakkia eikä saumuria ja noin hienoa jälkeä!
  Mukavaa viikonloppua sinne kauas...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos viikonlopun toivotuksista, täällä viikonloppu mukavasti pulkassa. Lauaintaisauna ja korvapuustit;)

   Delete
 2. Hei, näyttää hyvältä nuo huonekalujen valkoiset koltut. Meilläkin on aikoinaan huonekalut vaatetettu valkoisella Aasian vuosina. Mitähän muuta teillä siellä syntyykään.
  Kirjoittaisin sinulle mieluusti sähköpostia jos saisin osoitteesi, plemstrom@gmail.com
  Monin terveisin.
  XX

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva olla yhteyksissä ihan muitakin kanavia myöden, jutut jatkuu. Suloista viikonvaihteen jatkumoa;)

   Delete
 3. Hauskan näköistä touhua!
  Täällä Pohjanmaallakin ennen vanhaan kiersi talosta taloon suutaria ja räätäliä, ihan kuin teillä nyt...
  Hauskaa viikonloppua ja ompelusuunnitelmia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos - suunnitelmat kuhisevat ja huppuja tulee melkein liukuhihnalta;)

   Delete
 4. voisikohan häntä saada meillekin ;) tarjoaisin varmasti samanverran ja enemmänkin työtä ja verhoiluja piisaisi..samanlainen vanha singerikin nököttää koristeena ja uusikin malli löytyy :) harmittavainen tuo välimatka...
  kyllä kelpaa herraa ja saumuria pittää pidempikin aika, niin hienoa jälkeä tulee!! ihan kyllä kade olen :) tuosta tulikin mieleen, että pitäisköhän munkin etsiä thaimaasta meidän uudelle talolle joku paikallinen frouva tekemään verhoja yms. tulis varmaan paljon halvemmaksi kuin ostaa isommasta yrityksestä nuot palvelut...ideaa täytyy kyllä kehitellä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan varmasti kannattaisi etsiä paikallinen käsityöläinen moiseen hommaan, koko ajatushan on jo itsessään varsin viehättävä ja laatu ihan iskemätöntä--- plus voi pitää silmällä homman etenemistä ihan päivittäin. Hyvä diili!

   Delete
 5. Pyydätkö Mr.Wangaa tulemaan meillekin, koska laiskanlinna pitäisi päivittää ja tarvisin siihen valkoisen, pestävän hupun :)
  Kivaa viikonlopua sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pistetäänkö Mr. Wanga koneeseen parin viikon päästä?;)

   Delete
 6. Taitava tekijä! Nuo nojatuolinne päälliset eivät ole ihan yksinkertaisia.

  Mahdoitko pestä kankaat ENNEN ompelua? Puuvilla kutistuu aina pesussa ja jos se pesisi ennen ompelua, se mahtuisi sitten tuoliin vielä pesun jälkeenkin. Valkoista kun on pakko pestä useamminkin.

  Moni kommentoija on jo toivonut saavansa Mr Wangan vierailulle. Minun tyttäreni etsii myös parhaillaan tuoleihinsa valkoisia päällisiä ja kun ei ole löytänyt valmiita sopivia, huokailee, että kuka osaisi tehdä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apua, mullä oli se peseminen mielessä, mutta niinpä unohtui. Sain pikkupaniikkikohtauksen, kun lukaisin kommenttisi aamulla - ja salamana laitoin yhden hupuista saman tien pesuun... huh, onneksi kutistuminen ihan minimaalista ja Wanga tehnyt kaikkiin huppuihin kuulemma pienen kutistumisvaran. Hyvä pointti..

   Delete
 7. Kerro tuolle upealle miehelle, että naiset kaukaisessa Suomessa ihastelevat hänen työnsä jälkeä.
  Löytyykö täältä ainoaakaan yhtä taidokasta miestä Singerin kanssa? Vastaan: tuskin.
  God bless him.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wanga tekee hommia lauantaisinkin ja Singeri lauloi koko päivän tänään... ja mainitsin totta kai, että kovasti olisi hommia aisaparille myös pohjoisessa ja sain kovasti mieleisen myhäilyn vastineeksi;) Taitaisipa olla miehellä ihmettelemistä meikäläisen menosta koti-Suomessa;)

   Delete
 8. No voihan vitsit, miten upeita touhuiluja teillä siellä onkaan!
  Ihanaa viikonloppua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Marru, hyvää jälkeä metritolkulla, kyllä!

   Delete
 9. Minäkin haluan oman Mr. Wangan - ja näyttää haluavan moni muukin;)
  Mukavaa viikonloppua sinne noiden ihanuuksien keskelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wangan taidot on haluttua tavaraa, it seems. Ja sitä oikein ihmettelee, että miten paljon sitä ompeluhommaa kotinurkissa itse asiassa onkaan - kunhan on se ompelija paikan päällä;)

   Delete
 10. Oi oi, minä jo niin sieluni sil in näen mitä kaikkea ihanaa te saattekaan aikaiseksi ihanista, upeista afrikkalaisista kankaista :)
  Kohta Singer laulaa ja syntyy kassia ja takkia, tyynyä ja peitettä ja kusti polkee ne tänne meille ....eikös juu :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri niin Pepi. Näin olisi ajatus, kunhan vauhtiin päästään;)

   Delete
 11. Pyydä samalla muutamat ylimääräiset suojat, pesun ajaksi, värin vaihtoa! Tuohan on kätevä kauppa! Olet muuten aika taikuri löytämään juuri ne oikeat ihmiset sieltä!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vihgoinkin on oikea setti ammattilaisia ympärillä, mutta kyllä siihen hakemiseen on aikaakin kulunut, ja muutama kompastus. No worries, nyt on oikein hyvä;)

   Delete
 12. Sähän et oo tosissasi! Täällä on mouruttu uusia pällisiä jo kolmatta vuotta mutta kun paikallinen yhdistelmä - Rouva ite ja Husqvarna - ei pääse lähellekään noita tehokkuustilastoja! Edellisistä päällisistä on 7 vuotta mut aika ei oo kullannut muistoja ;( Hirvee duuni! Voihan Wanga!

  Nyt pehkuihin, oon husannu koko illan huushollia ja huomenna jatkuu :) Se on talvipesän rakennus meneillään täällä ! Hrrrrr :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja hei kyllä on husaaminen kannattanut - nättiä tuli, kävin kurkistamassa totta kai. Ja uudet koltut sohvilla sielläkin suunnassa... samoilla aalloilla, vain miten se meni;)

   Delete
 13. Nyt oon kylla ihan kirkkaan vihreena kateudesta! Mika unelma palkata oma raatali tekemaan kaikkea mihin itselta aika ja taito ei riita. Aasiassa aikoinaan teettamani tunikat ovat olleen suuressa kaytossa, nyt vaan tarvitsisi uusia varasto. Siella annoin raatalille lempitunikani ja vinon pinon kankaita joista sain samalla mallilla tehtya juuri omille mitoilleni sopivaa settia. Voin vaan kuvitella mita ihanuuksia niista Afrikan batiikkikankaista viela syntyykaan, varsinkin kun niita yhdistaa valkoiseen tai neuraaleihin vareihin, ja suomalaisella maulla..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, mahdollisuuksia olisi vaikka mihin! Nyt pitäisi vain löytää hiukan aikaa kunnon pohtimiseen niin että saisi sen pallon pyörimään. Katsellaan mihin tässä mieli vielä viekään;) Mukavaa viikonloppua!

   Delete
 14. Aivan ihana! Ihan hymy huulilla luen ja katselen näitä :) Mr Wanga ja Singer olisivat niin tervetulleita meillekin... kaikenlaista voisi huputtaa ;-) Haleja Jaana sinne kauan! Ja mukavaa viikonloppua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa Minna, ihanaa kun olet piipahtamassa! Olisikohan Turussa ketään Wangan kaltaista, jos vaikka siellä joskus tulisi tarve.. kaipa se on se vanha singer, eurokangas ja omat eväät;) Viikonloppuhalit!

   Delete
 15. Mr. Wanga on tosi taitava, hienoa jälkeä. Kiva kun voit työllistää ompelijan useiksi päiviksi ja ehkä teillä on edessä yhteinen taival pidempäänkin. Singerkin on kaunis ja niin käyttökelpoinen tuohon puuhaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Singer on kaunis. Mullahan on kaksi omaakin ompelukonetta täällä mukana, toinen vanha Singer - siis ihan kunnon sähkökone, ja hyvä sellainen. Tuli mieleen, että pitäisiköhän antaa Wangalle, mutta enpä usko että edes haluaisi. Polkukone loihtii ihmeitä, ja sähköm varaan ei kaiketi kannata paljon panostaa perushommissa meidän suunnalla. Nättiä jälkeä tuli taas tänään koko päivän edestä!

   Delete
 16. What amazing talent. This is a great idea. Have a fun weekend

  ReplyDelete
  Replies
  1. He is just amazing. Sweet weekent to you too!

   Delete
 17. Loistavaa, Wanga Design vaan pystyyn. Voinko lähettää myös minun yhden kulahtaneen sohvanpäällisen hänelle. Hän voisi sen kaavoilla ommella minulle uudet päälliset? Asiasta toiseen, kävin tänään löytökoiratapahtumassa ja eläinkuume on taas huipussaan. Voisitko joskus, kun ehdit esitellä teidän kotieläimet? Aurinkoista viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, mikä ihana idea - meillä niitä lemmikeitä on siis laumoissa, ja voisin ihan ilokseni pistää karvaisen postin tulemaan tässä jossain vaiheessa;) Ja laita vaan mallia tulemaan, niin Wanga loihtii uudet. Vai tuletko ihan itse tuomaan paikan päälle;)

   Delete
 18. Kaikilla maailman ihmisillä pitäis olla oma Mr Wanga :). Ihan huippua!

  ReplyDelete
 19. Ilo katsoa, näin virtuaalisesti, käsistään taitavan työskentelyä. Pistäthän sitten paljon kuvia tänne, kun kaikki on valmista. Jooko?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, ilokseni laitan kuvia valmiista kapineista ja niiden uusista vaatteista. Joka päivä keksin uuden huputettavan, joten eiköhän sitä kuvattavaa ole tulossa ihan kunnon satseissa;)

   Delete
 20. Ihan hirveä homma, olen muutamia sohvia päällystänyt ja aina joka urakan jälkee päättänyt, että ei tule toistumaan ;) hienoa kierrätystä ja käytännööllisyyttä ja komean näköistä jälkeä. Tunnustan että olin jo kukkakauppiaasta positiivisesti katellinen, nyt vieläkin enemmän :) oikea aarre tuollainen käsityöläinen...Olispa hiukan lyhempi matka, voisin vähän työllistää tännekin ;).

  ReplyDelete
 21. Mahtavaa! Ja EHDOTTOMASTI laitatte designkolmikon pystyyn, sinä, Mr. Wanga ja Singer. Loihditte kaikki kuumat kankaat valmiiksi virityksiksi ja laitatte postimyynnin pystyyn - ihan vain meidän kaikkien riemuksi :D
  Kaikkea kivaa tulevaan viikkoon!

  ReplyDelete
 22. Juu ehdottomasti pieni yritys pystyyn! Loistavaa ja niin kaunista, miten hän osaa?

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts