Nichts Neues


Nyt taidetaan tehdä tikusta asiaa, sillä tällä rintamalla on tilanne jokseenkin yllätyksetön. 

Viikonloppu on mennyt ilman horisonttia tai sen suurempia jameja. Ei löytöjä, ei helmiä, nothing to write home about.  On kellitty keltaisessa valossa ja nuuhkittu kevään merkkejä leudoissa tuulissa. Otettu aikaa matalalla profiililla ja syöty pitkillä kaavoilla. Valtaporukalla on ollut viikonlopun teemana koti, itse viettänyt monet hetket toimistolla. Ei mitään urotekoja, vaan rehellistä kamppailua byrokratiassa ja sen kiemuroissa.  Tuskin maailma parani. 

Otin aikaa toki lauantaisaunalle, poikien futisharkkareille, maitokaupoille ja koiran rapsulle. On juteltu marjasadoista ja kevättrendeistä. Samalla mietitty orpokodin rahoituspläänit ja logon linjat. Latasin tyttöjen patterit sylittelyllä ja miehen suukottelin mennen tullen. Loihdin possunfileestä taginen saviruukussa ja juttelin ystäville idästä länteen. Ja totta kai kotiin pohjoiseen. 

No, hiukan sain helskytettyä huushollin tasapainoa. Pistin pojat kantamaan alakerran funkkissetin olkkariin. Vinyyleiden aatelia. 

Olo ei ole ontto vaan odottava. Meillä on monta hyvää rautaa tulessa, ja iso pyörä pyörimässä. 

Sunnuntai-iltana on hyvä hengitellä. Seuraava matalalento lähtee aamulla kello kuusi.

  Iloa ja intoa viikoon!

Comments

 1. Etkö sä nainen nuku ollenkaan? Klo 6 herätyksin ja monien rautojesi kanssa...superluokkaa olet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Superia ei, mutta nuutunutta naista kylläkin - kun liian usein kukkuilen yömyöhään, ja aamut ovat auttamattoman aikaisia;) mutta onneksi on ne monet raudat!

   Delete
 2. Melkein teki mieli haukata tuosta kukkasesta, niin herkullisen näköinen se on:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pihalta noukittu, mikä lieneekään nimeltään - mutta kovasti nätti noin yksikseen:)

   Delete
 3. Tuo odottava olo ja iso pyörä kuulostaa hyvältä ;)
  Kivaa viikonalkua sinulle sinne kauas <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Erja - iso pyörä on totta tosiaan hyvä juttu. Usko pois;)

   Delete
 4. Se, ettei ole mitään erityistä, on mun mielestä vaan merkki siitä, että asiat on hyvin :).

  Mukavaa tulevaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanasti sanottu, ja niin kovin totta. Ei mitään erityistä, siis kaikki hyvin!

   Delete
 5. Ihanalta viikonloppunne kuullostaa ja kauniilla kuvilla höystetty...:)

  ReplyDelete
 6. Ihanaa sanoilla leikittelyaä! Hymyillen luen :) Ihana jos kaikki hyvin ja läheiset suukoteltu lommoille ;) Ihan parasta kaiken kiireen ja juoksun keskellä! Ihania värikkäitä kuvia ja niin erilaista elämää. Jaana, sun blogi on kuin satukirja! nm.Terveisiä täältä maasta sinne kuuhun :D Kram, minna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitää vain muistaa totta tosiaan, miten hyvin asiat on - varsinkin kun ei ole mitään erityistä, vaan paljon suukkoja ja tavallista hyvää arkea. Kiitos Minna kommentista, ja voih - ihan samaa se on täällä kuin sielläkin. Se arki. Hugs!

   Delete
 7. Joko siella alkaa olla lammin? Oon tulossa parin viikon paasta tyomatkalle ja kauhuissani mietin, mita pakkaan mukaan, jos kevat ei oo viela kunnolla siella :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep Jep, kyllä on kevättä ilmassa ja kivasti on päivät lämpiämässä. Viileät aamut, mutta mukavasti aurinko ottaa ylivallan iltapäivisin. Tervetuloa - Nairobiinko ihan?

   Delete
  2. Hyav homma, ei tarvi etsia villapaitoja enaa valttamatta mukaan :D Joo, Nairobiin kokoustamaan. En naista kokousreissuista niin perusta, kun niiden aikana nakee tasan hotellin ja reitin lentokentalle...

   Delete
 8. Heippa,
  aiotko sä laittaa sitä ugalin ohjetta tänne, vai täytyykö ruveta kuuklettelemaan?
  Vois olla kivaa vaihtelua sille iankaikkiselle riisi-makaroni-peruna-pyörittelylle.

  Täällä oli vielä tänään ihan huippu kesä! Aurinko oli vielä kuuma, mutta joka toinen tuulenvire sai kyllä hytistelemään.
  Halistuksia Helsingistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Isosti halituksia takaisin. Siis ugali on ohjeeton, usko pois. Se on oikein tiukka kimpale maissijauhosta veden kanssa tehtyä puuroa, joka lohkotaan käsin ja syödään lihan ja soosin kanssa. Ugali näyttää ihan päivän vanhalta mannapuurolta! Siis ugalijauhoa, vettä ja suolaa, puukauhalla isossa kattilassa kammetaan ja sekoitellaan kunnes siitä tulee sellainen napakka iso klimppi. Kattila kipataa ylösalaisin tarjoilulautaselle, ja ugalikakku on siinä;) Sitten vaan käsiksi, ihan kirjaimellisesti. Lapset tykkää ihan hurjasti - ja vaikka ugali on omasta mielestäni melkein mautonta, niin soosin kanssa siitä saa vallan mukavan arkiherkun;).. siis ihan kuin riisi! Mutta - mistäköhän niitä jauhoja Suomessa saa? Pakko saada jostain, sillä ugali versioineen on afrikkalainen perusruoka läpi mantereen. Lycka till ja isot terkut!

   Delete
  2. Suomalainen versio ugalista syntyy esim seuraavasti: kattilaan vettä kiehumaan. Sinne kaadat sitte kiehuvaan veteen mannaryynejä samalla puukauhalla sekoittaen. Määrä menee veden mukaan, mittoja ei ole. Kaadat vain kunnes siitä tulee paksu massa jota kumminkin joudut puukauhalla työstämään ettei sinne sisälle muodostu mannapussukoita, eli silleesti et se kaikki mannaryyni on kosketuksessa veteen ja sekoittuu tasaiseti. Tämä vaatii vähän habaa... Sitten kun on tasainen klöntti niin sen voi ohjata kauhalla "pallomaiseksi " ja antaa sen ihan hetken olla liedellä kunnes kippaat sen ylös alasin lautaselle. Mautonta massaa ihanan soossin kanssa ja sormin tietty syödään ugalia lusikkana käyttäen! Teflon kattila on kaikista helpon pestä jälkikäteen ;)

   Delete
 9. Kyllä täältä löytyy näköjään vielä eri karkeuksilla maissijauhoa lähes joka ruokakaupasta.
  Huomenna kokeillaan, koska nämä syö pakastemaissiakin melkein joka päivä.

  ReplyDelete
 10. satuinpa bongaamaan tuon ugali sanan edellisessä' kommentissa ;)
  hei kuules oisko sulla spostia jonneka voisin laittaa postia sulle, ois yks idea mielessä! :) hyvää viikkoa sinne!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts